23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Uddan efter behovet i virksomhederne

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Bygge- og anlægsvirksomhederne bliver fra tid til anden ramt af vejret, som gør det svært for de ansatte at arbejde på byggepladserne. I sådanne situationer kan virksomhederne med fordel sende deres medarbejdere på åbne værksteder under AMU-systemet. Men det er langt fra tilfældet, at det kan lade sig gøre.

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser da også, at over halvdelen af virksomhederne i undersøgelsen ikke mener, at AMU-kurserne er tilpasset virksomhedernes behov. Samtidig finder mange mindre virksomheder hele AMU-systemet administrativt bøvlet.

Netop AMU-kurserne er en vigtig del af bygge- og anlægsvirksomhedernes opgradering af deres medarbejdere i form af certifikat-, sikkerheds- og arbejdsmiljøkurser. Derfor er det også essentielt, at systemet tilgodeser virksomhedernes behov, hvilket altså ifølge analysen langt fra er tilfældet.

I en tid hvor virksomhedernes ordrebøger ser ud til at blive tykkere og tykkere, er det altafgørende, at de også kan få deres medarbejdere på de rette kurser. Når først opgaverne er i hus, er der ikke tid til at vente på at få medarbejderne opkvalificeret. Og ikke mindst her er fleksibiliteten afgørende.

Virksomhederne foreslår selv, at kurserne eksempelvis kan forlægges til byggepladserne eller i virksomhederne. Det er absolut en vej at gå i forhold til fleksibiliteten. Men systemet må heller ikke blive så administrativt tungt, at de mindre virksomheder står af. AMU-systemet er en vigtig del af deres hverdag, og det må ikke blive en væksthæmmende foranstaltning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109