23948sdkhjf

Sun Lolly-producent bygger et ’powerhouse’

Henning Larsen er arkitekt – entreprenøren ventes på plads i næste måned.

Virksomheden CO-RO, der står bag den kendte frys-selv-is Sun Lolly og læskedrikke som Sunquick og Suntop, bygger nyt hovedkontor og innovationscenter i Frederikssund.

Planerne for et 4.000 kvadratmeter stort nybyggeri, tegnet af Henning Larsen Architects, er netop præsenteret og skal opføres i forbindelse med CO-RO’s eksisterende bygninger i Frederikssund.

- Vi bygger et innovationscenter. Jeg vil kalde det et ’powerhouse’, hvor innovation kommer helt ind i hjertet af virksomheden – rent bogstaveligt, da alle kan se direkte ind vores nye innovation lab, fortæller administrerende direktør Søren Holm Jensen om projektet, der løber op i et større tocifret millionbeløb.

Et markant byggeri
Det 4.000 kvadratmeter store nybyggeri består af en oval bygningskrop i tre etager, der forbindes til en eksisterende administrationsbygning, hvor hovedindgangen i dag er placeret. Fremover vil ankomsten ske i mellemrummet mellem den eksisterende og den nye bygning via et lyst indgangsparti og showroom.

Bygningens primære funktion, laboratorierne, er placeret i et dobbelthøjt rum på første sal. Fra mezzaninen på anden sal, hvor marketing er placeret, er der udsigt over laboratoriet. I stueetagen placeres en kantine og et åbent auditorium til brug ved fx produktpræsentationer.

De øvrige kvadratmeter er fleksibelt indrettet til administrative formål. Arbejdsstationerne er indrettet med henblik på at optimere samarbejde og videndeling på tværs. Langs gangarealer og i forbindelse med arbejdspladserne indrettes uformelle mødesteder. Bygningen bliver således et naturligt centrum for både faglig og social interaktion. 

- Visionen er, at CO-RO’s globale innovation lab skal inspirere både medarbejdere, gæsteforskere og kunder til at tænke og handle kreativt hver dag. Bygningen skal afspejle kvalitet og være optimeret til en dynamisk hverdag i et sundt arbejdsmiljø, siger Søren Øllgaard, arkitekt og partner hos Henning Larsen Architects.

Fire entreprenører er indbudt
Den 22. august stikkes den første spade i jorden til det nye hovedkvarter og innovationscenter, som forventes klar til indvielse i slutningen af 2018.

Hvem der skal opføre det ovale byggeri er endnu ikke på plads, men CO-RO forventer at kunne offentliggøre navnet på en totalentreprenør i næste måned:

- Vi sender materiale ud til fire entreprenører og forventer at indgå kontrakt i midten af juli. Byggestarten er planlagt til starten af september, oplyser kommunikationschef Joakim Vasehus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22