23948sdkhjf

Rambøll rykker til Boston

Den rådgivende ingeniørvirksomhed etablerer byudviklingskontor på den amerikanske østkyst

Et nyt team af eksperter inden for byplanlægning, vandrådgivning og energiplanlægning fra Rambøll slår sig ned i Boston for at rådgive amerikanske byer om byudvikling og klimatilpasning.

"Målet er at tage en substantiel bid af et millionmarked i både de store, men også små og mellemstore byer", skriver virksomheden.

Rambøll-eksperterne arbejder allerede på klimatilpasningsprojekter i byer som New York og Washington DC, hvor teamet undersøger, hvordan et nyt boligområde i et tidligere industri-havneområde sikres mod oversvømmelser.

- De største byer i USA har de nødvendige ressourcer til nye spændende initiativer som for eksempel det tidligere industriområde High Line Park på Manhattan, der nu er et grønt og rekreativt parkområde.

- Men mange små og mellemstore byer har ikke de samme muligheder, så de skal være endnu mere innovative for at omdanne gamle nedslidte områder til moderne, beboelige bydele, der kan være drivkraft for både øget livskvalitet og nye jobs, siger Trine Munk, ekspert i klimatilpasning hos Rambøll, i en pressemeddelelse.Holistisk tilgang

Rambølls ekspertise inden for såkaldt blågrøn infrastruktur, hvor man leder vand fra skybrud på terræn i stedet for - eller i kombination med - underjordiske kloakrør, er en tilgang, som amerikanske byer nu har fået øjnene op for, fordi den ofte kan betale sig både økonomisk, miljømæssigt og socialt.

- I de sidste par år har vi hjulpet nordiske byer som København, Oslo og Göteborg med at tilpasse sig klimaudfordringerne med blandt andet klimaløsninger. Det har givet os værdifuld erfaring, som vi nu kan viderebringe til de amerikanske byer, der står med lignende udfordringer", siger Trine Munk.

I USA har Rambøll også fået foden inden for hos kunder som blandt andet bystyret i Cambridge og MIT (Massachusetts Institute of Technology), som virksomheden rådgiver om moderne fjernvarme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125