23948sdkhjf

Her er de prækvalificerede til kæmpe havneudvidelse

Kalundborg Havn har sat navn på de 14 virksomheder, der skal byde på byggeriet af Ny Vesthavn.

Kalundborg Havns bestyrelse har i denne uge godkendt listen over prækvalificerede på byggeriet af Ny Vesthavn, der udvider havnen med 330.000 kvadratmeter og en ny kaj på 500 meter.

De prækvalificerede

Entreprise A (på land)
Arkil Fundering A/S
Per Aarsleff A/S
MT Højgaard A/S
C.G. Jensen A/S – Van Oord DMC
NCC Danmark A/S (Hercules Fundering)
Munck Havne & Anlæg A/S
M.J. Eriksson A/S.

Entreprise B (uddybning)
Rohde Nielsen A/S
Svendborg Uddybning ApS
Wasa Dredging Ltd.
MvO International
Van Oord Dredging and Marine contractors bv
Dredging International NV
Boskalis International B:V.

Projektet er delt i to entrepriser, henholdsvis til lands og til vands, og Kalundborg Havn har prækvalificeret syv aktører til hver entreprise.

- Vi imødeser naturligvis med spænding selve licitationen lidt senere på sommeren. Men foreløbig lover det godt, at der har været så stor interesse for at blive prækvalificeret. Alle de prækvalificerede virksomheder er jo absolut nogle, der har kompetencerne i orden, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Han oplyser, at Kalundborg Havn forventer at kunne underskrive kontrakterne med de vindende virksomheder midt i september, og at byggeriet herefter kan gå i gang den 1. oktober.

Uddybningsarbejdet til søs starter dog ikke før til marts 2018 på grund af tidsmæssige myndighedsrestriktioner på uddybning og klapning af materialet.

Går alt efter planen, vil Ny vesthavn stå færdig i februar 2019.

FAKTA: Ny Vesthavn

Ny Vesthavn kommer i første omgang til at brede sig over 330.000 kvadratmeter på sydsiden af Kalundborg Havn vest for Asnæsværket.

60.000 kvadratmeter skal anvendes til kajer, veje og parkering, mens de resterende cirka 270.000 kvadratmeter skal benyttes til alle former for udlejning til havnebrugende industri.

En del af planen er at flytte containerterminalen fra det nuværende havneområde til Ny Vesthavn. Det vil efter planen ske den 15. februar 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109