23948sdkhjf

Udlejer jagter flere segmenter for at konsolidere sig i markedet

Landets næststørste udlejningsfirma, det franskejede Loxam har brugt 2016 på at rykke lidt rundt på kundesegmenterne

I sidste uge kunne man i Licitationen Byggeriets Dagblad læse om Loxam’s årsresultat, at det er gået væsentligt frem, når det gælder 2016. Men omsætningen er stort set status quo.

Med en omsætning på 283 mio. kroner i 2016 er det ikke meget forskel til året før på 372 mio. kroner. Men resultatmæssigt gik selskabet væsentligt frem fra beskedne 0,4 millioner i 2015 til 18 mio. kroner sidste år. 2015 var dog en afvigelse fra linjen i de tidligere år, der gav pæne overskud.

- Omsætningsmæssigt er vi ikke rykket så meget frem i 2016. Det handler om flere ting, men måske primært at vi har gjort meget for at tilpasse forretningen, og at ændre på nogle af afdelingerne, så vi lever bedre op til kundebehovet. Samtidig arbejder vi på at ramme flere kundetyper, og det gælder blandt andet forsyningsnetværk, industrien og også facililty-området som også er interessante for os, siger adm. direktør i Loxam, Hanne Baunsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Strategisk træk
- Det er et lidt langsigtet mål om at sprede aktiviteterne ud på flere kundegrupper. Dermed får vi mere fast grund under fødderne, og vi bliver måske lige knap så konjunkturafhængige, siger Hanne Baunsgaard og understreger, at noget af det, der virkelig tæller på bundlinjen, er omlægningen af gælden:

- Vi har lavet en refinansiering i både Danmark og Frankrig. Det har betydet en billigere finansiering, og det er jo noget, der ses direkte på bundlinjen. Samtidig har vi ændret i den måde vi afskriver investeringer på, hvor vi førhen afskrev hurtigst muligt på investeringer. Et eksempel på det er skure og pavilloner, som typisk har en levetid på 20 år, men vi har hidtil nedskrevet dem over fem år. Ved at afskrive over lidt længere tid, får vi også et lidt mere retmæssigt billede af virksomhedens værdier, siger hun.

Stor international spiller
Loxam er et af de store internationale udlejningsselskaber, der opererer i en lang række lande. Senest har selskabet opkøbt det britiske udlejningsfirma Lavendon, og bliver derved den tredjestørste udlejningsvirksomhed på verdensplan.
Loxam er til stede i 21 lande. Selskabet har en samlet omsætning på omkring 10 mia. kroner.

Alle afdelinger med værksted
For at tilpasse forretningen yderligere, har man lavet ændringer i en række af de 25 afdelinger landet over:

- Vi har for eksempel lukket vor afdeling i Tilst og flyttet til Skejby. Vi har flyttet vores afdeling i Kalundborg ind til centrum af byen, og så har vi for at nævne endnu et eksempel flyttet vores Access afdeling i Farum til Karlslunde, hvor vi havde meget plads til overs, fra tidligere, hvor den afdeling var centralværksted. Så nu har vi både access og maskinudlejning ved ved siden af hinanden i Karlslunde, forklarer Hanne Baunsgaard.

Udlejningsselskabet har tidligere haft en strategi med centrale værksteder, men har ændret det, således at materiellet bliver repareret i hver enkelt afdeling.

Læs også: Store investeringer hos udlejer i 2017

Loxam A/S
Mio. kroner 2016 2015
Nettoomsætning 383 378
Resultat før skat 35 16
Årets resultat 18 0,3
Antal medarbejdere 210 200
Regnskabet blev afsluttet den 31.12. 2016

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125