23948sdkhjf

Store investeringer hos udlejer i 2017

Loxam investerer i år mere end 120 mio. kroner i udskiftning af maskiner og materiel. Samtidig har markedet ændret sig fra anlægsarbejde til byggeri, og det kræver investeringer

Konjunkturerne ændrer sig i bygge- og anlægssektoren, og det smitter naturligvis af på den efterspørgsel, som udlejningsselskaberne oplever. Det samme gør sig således også gældende hos Loxam, som er i færd med et større investeringsprogram.

Ifølge adm. direktør Hanne Baunsgaard, har selskabet indtil nu i indeværende år investeret godt og vel 120 mio. kroner i nyt materiel:

- Det er ikke småpenge, og det er langt mere end vi plejer at bruge. Normalt har vi ligget maksimalt på det halve, men da markedsstrukturen er ved at ændre sig, er vi nødt til at følge med. Samtidig har vi et stort udskiftningsprogram, så vi får nyt og opdateret materiel ind i stedet for det gamle. Når vi så også skal betjene nye kundegrupper, skal der også mere til. Desuden skal der mere materiel og mindre maskiner til at betjene byggeri fremfor anlægsarbejde, og det er i sig selv en tilpasning, siger Hanne Baunsgaard til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Lifte og teleskoplæssere
En del af fokus er som nævnt på byggeri, og her er der stor efterspørgsel på lifte.

- Men vi køber også gravemaskiner og alt andet, for det kan jo ikke benægtes, at der er kommet mere gang i branchen, siger hun.

Teknisk chef i Loxam, Frank Larsen konstaterer at det stort set er hele vejen rundt, der bliver skiftet ud i flåden:

- Kunderne vil gerne have renere motorer, og det nyeste i udstyr. Det vil vi gerne leve op til.

Samtidig er behovet for mere grej og materiel stigende, så det investerer vi også i, siger han.

Forhandler direkte
Loxam er internationalt så store, at man i nogen udstrækning har reserveret produktionspladser på producenternes fabrikker, så selvom der kan være ventetid, kan man altså qua sin størrelse godt få maskiner hjem.

Nationalt er importører og forhandlere dog stærkt involveret i forbindelse med tilpasninger til de enkelte lande, og i forbindelse med serviceaftaler og reparationer.

Læs også: Udlejer jagter flere segmenter for at konsolidere sig i markedet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265