23948sdkhjf

Cowi med på svensk charmeoffensiv

Sammen med flere end 60 danske virksomheder vil Cowi understøtte de dansk-svenske samarbejdsrelationer

Hvordan håndterer vi de aktuelle udfordringer i vores samfund og byområder med innovative, bæredygtige og intelligente løsninger? Spørgsmålet er omdrejningspunktet, når en erhvervsdelegation bestående af flere end 60 danske virksomheder, der sammen med Kronprinseparret er taget på et to-dages visit i Stockholm. Besøget skal være med til at styrke de danske samarbejdsrelationer til Sverige.

Målsætningen er ikke blot at fremme yderligere dansk eksport til Sverige, som er Danmarks næststørste eksportland, men også at understøtte en fælles skandinavisk position som global frontløber inden for bæredygtige urbane løsninger.

Tilstedeværelse er afgørende for succes
Cowi har været til stede på det svenske marked siden 2008 og har i dag over 1000 medarbejdere i landet, hvoraf størstedelen er placeret i de geografisk og økonomisk centrale knudepunkter Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Den fysiske tilstedeværelse er ganske enkelt afgørende for succes. Rasmus Ødum, COO i Cowi, der deltager i erhvervsfremstødet, fortæller:

- Sverige er en central del af Cowis skandinaviske hjemmemarked, og derfor har vi en målsætning om at være massivt tilstede i landet og placere os i toppen af rådgivningsbranchen inden for alle vores kernediscipliner. Derfor investerer vi også i Sverige. Senest har vi opkøbt den Stockholmsbaserede virksomhed Projektbyrån, der har specialiseret sig inden for projektledelse. Med opkøbet har vi styrket vores position i den svenske hovedstad, som driver 60 procent af det samlede svenske rådgivningsmarked.

Urbaniseringen skaber stort vækstpotentiale
Med erhvervsfremstødet ser Cowi gode muligheder for at synliggøre Cowis samlede kompetencer, som på de konkrete projekter ofte bringes i spil på tværs af landegrænserne.

- Isoleret set har vi i dag ikke helt den samme position på det svenske marked som i Danmark. Men vi vinder flere og flere af de store urbaniserings- og infrastrukturprojekter i Sverige. Senest har vi vundet det store byudviklingsprojekt Östlig Förbindelse, som fuldender Ringvejen rundt om Stockholm. Et andet eksempel er infrastrukturprojektet Västlänken i Gøteborg, hvor der skal bygges en underjordisk station og jernbanetunnel, siger Rasmus Ødum og fortsætter:

- Urbaniseringen er en massiv vækstmotor. I 2016 voksede Cowis omsætning i Sverige med 10 procent, og den vækstrate forventer vi også i den resterede del af vores nuværende strategiperiode, der løber frem til 2020. Væksten skal ske både organisk og via nye opkøb.

Skandinaviske løsninger kan eksporteres
Ikke alene i Sverige er potentialet stort inden for bæredygtige urbane løsninger. Den globale urbanisering og klimaforandringerne sætter byerne under pres og skaber en international efterspørgsel efter kompetencer, som Skandinavien samlet set har opbygget et stærkt 'brand' inden for. 

- Der er ingen tvivl om, at vi både hver for sig og sammen står stærkere på det globale marked, hvis vi formår at koble vores fælles viden og ideer endnu bedre sammen. Derfor ser jeg også meget frem til to dages erfaringsudveksling med de øvrige deltagere fra både Danmark og Sverige, slutter Rasmus Ødum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141