23948sdkhjf

Aarhus vil beskytte fremtidens drikkevand

Samtlige landområder i kommunen bliver beskyttet mod forurening med den sidste af tre indsatsplaner

Aarhus Kommune er klar med den sidste af tre indsatsplaner, der beskytter kommunens grundvand i sårbare områder.

Planen dækker landområder, hvor grundvandet er sårbart i det nordvestlige af kommunen, ligesom områder omkring Solbjerg indgår i planen.

Dermed vil der være planer for, hvordan drikkevandet i alle landområder skal beskyttes i kommunen.

- Jeg håber virkelig, at planen bliver vedtaget, da det er fantastisk vigtigt at sikre rent drikkevand til os selv og de kommende generationer. Med planerne på plads bliver alle landområder omkring Aarhus beskyttet mod forurening, der hvor grundvandet er sårbart, siger Kristian Würtz (S), der er rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Indsatsplaner
Aarhus Kommune har allerede vedtaget to indsatsplaner.
Indsatsplan Beder blev vedtaget april i 2013, mens kommunen vedtog planen for området Stautrup Åbo i februar sidste år.

Sprøjtemidler i boringer
Rådmanden pointerer, at den nye indsatsplan handler om at undgå, at grundvandet i kommunen forurenes med sprøjtegifte. Ifølge Kristian Würtz er der således fundet sprøjtemidler i omkring en tredjedel af alle boringer i Aarhus Kommune.

- Selvom alle fortsat har rent vand i hanerne, er det vigtigt, at vi får stoppet brugen af sprøjtegifte, der hvor grundvandet er særligt udsat for forurening, udtaler Kristian Würtz i pressemeddelelsen.

Indsatsen vil også beskrive nødvendige restriktioner i forhold til brugen af kvælstof, hvis kvælstofudvaskningen viser sig for høj som følge af ændringerne i Land-brugspakken, som Folketinget vedtog i februar 2016.

Efter en høringsperiode forventes det, at byrådet i Aarhus Kommune vedtager den sidste indsatsplan i slutningen af 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142