23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Det skal være lettere at drive virksomhed

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Regeringen har en ambition om, at det skal være lettere og billigere at drive virksomhed i Danmark. Et af målene er at nedbringe de administrative byrder over for erhvervslivet med fire mia. kroner i 2020 og yderligere to mia. kroner i 2025.

Nu viser en ny opgørelse fra Erhvervsministeriet, at sidste år bød på nedbringelse af byrder for 1,1 mia. kroner. Men lettelsen af byrder er ikke kommet de små og mellemstore virksomheder i byggeriet til gavn. De erhvervsøkonomiske byrder under netop Erhvervsministeriet er steget med 600 mio. kroner, hvilket har ramt ikke mindst byggevirksomhederne.

For de mindre virksomheder er byrderne en stor hæmsko i hverdagen. Diverse offentligt bureaukrati og indrapporteringer tager unødvendig tid fra det væsentlige forretningsområde i virksomheden, og er du ejer af en mindre virksomhed har du måske ikke råd til at ansætte for meget administrativt personale. Så er der kun en til at lave det administrative arbejde: en selv.

Faren er jo, at et stort antal administrative byrder i sidste ende vil afholde unge håndværkere fra at starte egen virksomhed. I en tid hvor regering og erhvervsorganisationer i stigende grad opfordrer flere til at starte egen virksomhed, er det derfor ærgerligt, at lettelsen af administrative byrder stadig halter i forhold til byggeriet.

Branchen har brug for flere iværksættere, der kan skabe de fornødne arbejdspladser og fremgang. Derfor bør det igangværende arbejde fra regeringen ikke blive en sovepude, for der er stadig lang vej igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11