23948sdkhjf

BAT og LO vender tomlen op for asbest-udvalg

En ny arbejdsgruppe skal se på, om der er behov for nye initiativer på asbestområdet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) beslutning om at begrænse udsættelsen for asbest i byggeriet, vækker begejstring i BAT-Kartellet og LO, der kalder initiativet "kærkomment".

Konkret har ministeren nedsat et asbest-udvalg med arbejdsmarkedets parter. Arbejdsgruppen skal blandt andet undersøge, hvad status er på asbestområdet i dag, og om der er behov for flere initiativer.

Arbejdsgruppen, som havde sit første møde i Beskæftigelsesministeriet fredag, hvor DA, LO, BAT-Kartellet og Dansk Byggeri deltog i drøftelserne. Arbejdsgruppen skal derefter afholde en række møder i Arbejdstilsynet.

Ministerens initiativ imødekommer dermed et langvarigt ønske i BAT-Kartellet om et servicetjek på asbestområdet - et ønske, der er støttet aktivt af Enhedslistens arbejdsmiljøordfører Christian Juhl og Socialdemokratiets Lennart Damsbo-Andersen.

Søren Schytte, formand for BAT’s arbejdsmiljøudvalg, mener initiativet gavner mange ansatte i byggeriet.

Brug for holdbare løsninger
- Asbesten rammer fortsat mange af vores kolleger i byggeriet. Vi tror på, at ministerens nye initiativ vil styrke sundhed og redde liv, så det er godt nyt for de ansatte i byggeriet og befolkningens sundhed. Der er absolut brug for at finde holdbare løsninger på den risiko, der er for udsættelse for asbest ved renovering af ældre bygninger, siger han.

Asbest blev forbudt at bruge i Danmark midt i 1980’erne. Her 30 år efter forbuddet findes der stadig mange tusinde ton asbest i bygningsmassen i Danmark. I mange bygninger fra før midt i 1980’erne er der stadig asbest. Fagbevægelsen har derfor flere gange - blandt andet i Licitationen - Byggeriets Dagblad efterlyst en national kortlægning af danske bygninger med asbest.

Arbejdsgruppen afrapporterer sit arbejde til ministeren i 1. kvartal 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094