23948sdkhjf

Miljøvenlig asfalt som del af grøn mobilitet

Venstres spidskandidat i Københavns Borgerrepræsentation ønsker at eksperimentere med nye asfalttyper på de større statslige indfaldsveje

Mobilitet er en del af en moderne storby. Folk skal til og fra arbejde, butikkerne skal have leveret varer og håndværkerne skal kunne komme rundt til deres kunder.

Helt at afskrive person- og varebiler, som venstrefløjen i København drømmer om, kan man derfor næppe - men selvfølgelig er det optimalt, hvis biltransporten foregår på en miljømæssig forsvarlig måde.

I denne henseende er det glædeligt, at Københavns Kommune pt. følger udviklingen i en række igangværende projekter. Det gælder blandt andet udvikling af fortovsfliser med overflader, der reducerer NOx-forurening fra dieselbiler, og udvikling af asfalt, der reducerer partikelforurening og CO2 fra vejtrafikken. Flere af forsøgene har vist positive resultater i form af mærkbare reduktioner af forurening.

Støjdæmpende samtidigt
På den fremadrettede bane virker det især spændende at se på nye asfalttyper, der reducerer luftforurening (CO2 og NOx), og som måske samtidig er støjdæmpende.

Venstre vil derfor bede miljøministeren om at overveje, om der ikke kan være konkrete strækninger i Københavns Kommune, hvor det kunne give mening at eksperimentere med dette, for eksempel på nogle af de større statslige indfaldsveje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093