23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Ja tak til flere anlægsinvesteringer

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Der er ikke noget at sige til, at den nuværende situation på vejområdet giver panderynker hos anlægsentreprenørerne.

Der er selvfølgelig fortsat statslige vejprojekter at udføre, men investeringerne er langt fra til, at anlægsentreprenørerne kan opretholde et tilfredsstillende niveau. Investeringsniveauet forventes således at falde fra godt fem mia. kroner til to mia. kroner over de kommende år.

Så kunne man jo håbe, at kommunernes investeringer på vejområdet kunne opveje nedgangen. Men heller ikke her tyder meget på, at det store vedligeholdelsesefterslæb, som er på de kommunale veje, bliver indhentet.

Det er derfor også bekymrende, når finansminister Kristian Jensen (V) mener, at kommunerne skal neddrosle deres anlægsinvesteringer i 2018, som han udtalte til Politiken i sidste måned. Han kalder 15 mia. kroner for et historisk højt niveau, mens kommunerne mener, at behovet er på 19 mia. kroner i 2018. Nu dækker de kommunale anlægsinvesteringer over andet end lige veje, men derfor er tonerne fra finansministeren ikke just noget, som anlægsbranchen har brug for at høre fra regeringen.

Bliver der færre midler i kommunerne til nye bygge- og anlægsprojekter, så viser erfaringen jo, at vejene ofte kommer i baggrunden. Men summen er jo, at hvis kommunerne drosler ned på vedligeholdelsen af vejene, så bliver det på længere sigt dyrere for dem at udbedre skaderne. Neddroslingen er selvfølgelig skidt for anlægsbranchen, men på længere sigt så sandelig også for kommunernes økonomi. Det bør de tænke over - ikke mindst i et valgår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078