23948sdkhjf

Ombygning med plads til kørestole

Fitnesscentre skal indrettes, så der er plads til alle uanset bevægelseshandicap

Den fysiske indretning af fitnesscentre udelukker ofte mennesker med bevægelseshandicap fra at træne. Det skal der nu gøres noget ved.

"Fitness for alle" er en kampagne, der igennem tre forsøgsprojekter og ny forskning skal vise, hvordan det traditionelle fitnesscenter kan nytænkes, så alle får mulighed for at sætte gang i kroppen.

Bag kampagnen står Bevica Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet - Fitness.

- Det er oplagt at gentænke og genopfinde indretningen af landets mange foreningsbaserede fitnesscentre, så de tilbyder optimale betingelser for lokalområdets aktive, uanset eventuelle bevægelseshandicaps, siger udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden Birgitte Carlsen i en pressemeddelelse.

- Med nyskabende og funktionelle løsninger kan vi både tage hensyn til forskellige brugergrupper og skiftende aktiviteter - til gavn for lokalsamfundet og for den enkelte, tilføjer hun.Plads til inklusion

Hos mennesker med bevægelseshandicap er der større risiko for, at helbredet skranter, da fysisk aktivitet kan være en udfordring. Og i dag kan det være svært at få pulsen op, hvis man f.eks. er kørestolsbruger.

Kampagnen skal vise, hvordan foreningsbaserede fitnesscentre kan gentænkes, omdannes og indrettes på nye, innovative og inkluderende måder.

- De fysiske rammer er afgørende for, at mennesker med bevægelseshandicap kan få mulighed for at være fysisk aktive og dermed også få adgang til sociale fællesskaber og større livskvalitet. I Realdania glæder vi os til at se, hvordan vi sammen med foreninger og kommuner kan genopfinde det traditionelle fitnesscenter, så det bliver et rum for alle, siger Per Schulze, programchef hos Realdania, i meddelelsen.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094