23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Landdistrikter har brug for en hånd

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

En række af de danske småøer har ved månedsskiftet fået en lille, men måske alligevel unik mulighed, for at skille sig ud fra mængden. De har fået eget postnummer.

Set fra hovedstaden, hvor denne signatur sidder, kan det selvfølgelig lyde af ganske lidt. Men det medfører eksempelvis ud over en øget brandingeffekt, at beboerne kan opnå lavere forsikringspræmier. Det skyldes, at forsikringsselskaberne ofte udregner præmierne efter postnumre, hvorfor øerne, der kan have en lav kriminalitetsrate, kan blive sat i bås med en noget større naboby, som de delte postnummer med før.

Eget postnummer er blot et af mange initiativer, der i øjeblikket udføres for at gøre det mere attraktivt både at bo, men også at drive virksomhed i landets yderområder. Senest har regeringen iværksat en række tiltag fra udspillet "Vækst og udvikling i hele Danmark" målrettet landdistrikterne.

Men skal landdistrikterne ikke hægtes helt af i forhold til resten af Danmark, er der også brug for det. Set fra erhvervslivets synspunkt hører man alt for ofte om virksomheder i yderområderne, som har unægtelig svært ved at leve op til den øgede digitalisering, fordi internetdækningen stadig er dårlig mange steder på landet.

Det offentlige stiller efterhånden mange krav til, at virksomhederne indberetter alt digitalt, og megen kommunikation med myndigheder foregår denne vej. Derfor skal der også speedes op for fibernetudbredelsen, så alle virksomheder har lige konkurrencevilkår. Uanset om de driver virksomhed på landet eller i byen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094