23948sdkhjf

Ejendomsinvestorer er optimister

Stigende økonomisk vækst får ejendomsinvestorer til at tro på et afkast i 2017 på 5,9 procent

Både Danmarks Statistik og de økonomiske vismænd har i sine seneste opgørelser og prognoser skruet op for forventningerne til den økonomiske vækst herhjemme.

De økonomiske vismænd forventer eksempelvis, at dansk økonomi vokser med 1,7 procent i år og 2,3 procent i 2018, hvilket er det højeste niveau i 10 år. Og de positive spådomme smitter nu af på ejendomsinvestorerne.

For økonomisk vækst betyder stigende efterspørgsel efter erhvervslokaler, stigende markedsleje og på kort sigt øgede ejendomsværdier. Det betyder, at ejendomsinvestorerne nu forventer et totalt afkast på deres ejendomme på 5,9 procent i 2017, hvilket er en stigning på 0,2 procentpoint i forhold til både sidste kvartal og for et år siden.

Fornuftigt tempo
Det fremgår af den seneste forventningsundersøgelse fra Ejendomsforeningen Danmark, der organiserer ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom.

Forventningsundersøgelse
Forventningsundersøgelsen fra Ejendomsforeningen Danmark udkommer hvert kvartal.

Statistikken er udarbejdet på baggrund af data fra 42 markedsaktører. 45 procent af deltagerne er ejere af ejendomme. Derudover er 21 procent erhvervsmæglere, syv procent er banker/realkreditinstitutter mens 26 procent er andre aktører.

Kilde: Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik

I 2018 og 2019 forventer investorerne totale afkast på 5,8 og 5,9 procent og i hele perioden 2017-2021 forventes et gennemsnitligt totalt afkast på 5,9 procent.

- Stigningen foregår i et fornuftigt tempo og vil medføre, at investorerne får en bedre indtjening på ejendomme, men det betyder også, at ejendomsværdierne fortsat vil vokse, siger Morten Marott Larsen, der er cheføkonom hos Ejendomsforeningen Danmark, i en pressemeddelelse.

Særligt investorerne i de store byer kan se frem til, at deres ejendomme bliver mere værd.

Fremgang i store byer
Der er således fremgang i forventningerne til ejendomsværdi for Odense, Aalborg og Aarhus, og særligt for Aalborg og Odense har forventningerne ikke været højere før.

Der er dog stadig størst forventning til stigninger i ejendomsværdierne i København og lavest forventninger til resten af landet.

- At Odense, Aalborg og Aarhus rykker frem betyder, at der er en søgning mod ikke kun at skulle ligge på Rådhuspladsen. Ejendomsinvestorerne er bevidste om, at ejendomsværdien også kan stige i de øvrige storbyer, og er derfor også her på jagt efter den gode investeringsmulighed, siger Morten Marott Larsen i en kommentar til tallene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094