23948sdkhjf

Tilbehør efterspørges i stor stil til små maskiner

Mindre maskiner kan blive væsentligt mere versatile med ekstra tilbehør - det øger indtjeningen for ejeren

Pon Equipment, der importerer Cat-maskinerne til Danmark, oplever et stigende fokus på løsninger der kan udvide maskinernes funktionsområde.

Det gælder måske især de små og mindre maskiner, som med et ekstraudstyr kan løse flere opgaver for ejeren af maskinen. Og det har flere fordele. Entreprenøren bruger sin maskine mere, og da han kan løse flere specielle opgaver, kan kan få mere for sit arbejde.

Eksempelvis kan de små skridstyrede læssemaskiner på bælter, der som standardmaskine i forvejen løser mange mindre opgaver, bruges langt mere med specialudstyr. Ved at udstyre dem med forskelligt udstyr, som for eksempel en "boxblade" bliver maskinen pludselig til en lille grader, som kan lave mindre afretningsopgaver -hvilket i øvrigt kan foregå inde som ude og både frem og tilbage, da der er indbygget et dobbeltblad.

Maskinen kan desuden udstyres med 2D-maskinstyring som er en prisbillig måde at udføre arbejde efter digitale informationer.

- Kunderne arbejder jo med at finde små nicher, så de kan få mere for arbejdet, og samtidig bruge maskinerne mere effektivt, siger produktspecialist, Poul Erik Mortensen fra Pon Equipment.

Pon Equipment oplever en stigende efterspørgsel og fokus på området for udstyr:

- Vi udvikler hele tiden nye redskaber og udstyr, der kan sættes på de mindre maskiner. Det gælder jo også tiltrotatorer og som nævnt er der også maskinstyring, der øger anvendelsen af de mindre maskiner, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Læs også: Recycling-virksomhed vækster med højtip

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156