23948sdkhjf

Maling testet som godt værn mod radon

Ny vandig epoxymaling gør det muligt at nedsætte gennemsivning af den naturlige men kræftfremkaldende gas radon

Opstigende radongas fra undergrunden har stor fokus i disse år, og der gøres meget for at minimere den sundhedsskadelige påvirkning i både bolig- og erhvervsbyggeri.

Langt de fleste løsninger indebærer indbygning af et membranlag, som enten fylder i sig selv eller som kræver montering eller udlægning af yderligere lag for at skabe en trykstabil gulvflade, skriver rockidan.dk, der er hjemmeside for en virksomhed, der gennem mange år har arbejdet med

Svensk test
Rockidans vandige epoxymaling, såkaldt NM 50 Aqua Super, gør det ifølge virksomheden muligt at nedsætte gennemsivningen af radon til under en tiendedel. Det viser en laboratorietest foretaget på et svensk afprøvningsinstitut.

Her testede man en spånplade malet tre gange med den radonbekæmpende maling.

Det oprindelige radonindhold i luften på 2466 Bq blev af spånpladen nedsat til 1752 Bq og yderligere til bare 142 Bq efter tre gange maling. "Med en reduktion på over 90 procent vil epoxybehandlingen således kunne hjælpe med at etablere et sundt indeklima i langt de fleste danske industri- og lagerbygninger, hvor radonindholdet i luften er over den anbefalede max.-værdi på 100 Bq/m3", skriver rockidan i en pressemeddelelse.

Med andre ord er det en metode, der sparer virksomheden for at skulle igennem en omfattende og bekostelig rekonstruktion af betongulvet.

"NM 50 Aqua Super er en af markedets stærkeste industrigulvmalinger og den eneste herhjemme, der tåler at stå under vand. Den vandige epoxymaling hæfter også til tætglittet beton og sågar fugtige betongulve med helt op til 100 procent relativ fugt", skriver virksomheden.
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269