23948sdkhjf

Kræftcenter vinder stor arkitekturpris

Link arkitektur vinder WAN-pris for nyt bæredygtigt partikelterapicenter til kræftbehandling ved Universitetshospitalet Aarhus

Link arkitektur er blevet kåret som vinder af "WAN Future Projects Healthcare Award". Prisen tildeles for projektet Dansk Center for Partikelterapi - et nyt partikelterapicenter til kræftbehandling ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Direktør for Sundhed i Link arkitektur, Mette Dan-Weibel, glæder sig over prisen:

- Hospitalsbyggeri må gerne være en æstetisk oplevelse, hvor det lidt sterile behandlingsmiljø er nedtonet til fordel for sansning og rumoplevelser. Vi ved, at arkitekturen spiller en stor rolle for patienternes helbredelse, lyder det fra Mette Dan-Weibel

Dansk Center for Partikelterapi er det mest avancerede stråleterapicenter til dato og det eneste af sin art i Danmark. Projektet præmieres for sin nyskabende tilgang til sundhedsbyggeri.

Juryen fremhæver i bedømmelsen, hvordan Link arkitektur har formået at skabe et menneskeligt og indbydende miljø for brugere og personale til trods for yderst komplekse behov og avanceret udstyr.

Et hjemligt behandlingssted
Partikelterapicenteret er bygget op omkring et atrium med hængende haver og himmellys. Her kan brugere, pårørende og personale opholde sig i lyse og behagelige omgivelser, før de bevæger sig videre til behandlingsfaciliteterne, som findes i direkte tilknytning til det indre atrium.

Juryen roser, hvordan det indre atrium og integrationen af dagslys skaber smukke og hjemlige omgivelser samt en klar struktur for husets brugere.

- Bygningen er til trods for sin store kompleksitet bygget op om en relativt simpel struktur, siger jurymedlem Duane Passman, som er leder af 3Ts.

Brug af dagslys
- Brugen af dagslys i kombination med det åbne atrium skaber overblik og klarhed for husets brugere, siger jurymedlem Jean Mah, rektor og sundhedsplanlægger hos Perkins + Will.

Også bygningens eksteriør fremhæves. Facaden er beklædt med en form for patineret stål. Designet fremmer involvering af brugerne og fremhæver bygningen som et markant arkitektonisk element i området. Designets synliggørelse af bygningens hovedfunktioner, samt den særlige brug af materialer, skaber interaktion med patienter og besøgende allerede inden, de kommer ind i bygningen, mener Jean Mah.

Totalentreprenør på byggeriet er Hoffmann. Rådgiverteamet tilknyttet opgaven består desuden af Alectia og hollandske Royal Haskoning. Centret forventes at tage imod de første patienter i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187