23948sdkhjf

Elementbranchens ordrebøger er usædvanligt tykke

Tempoet er det samme som i højkonjunkturdagene i starten af 2000’erne, men efterspørgslen efter og anvendelsen af betonelementer er større nu end dengang.

Sådan lød vurderingen i starten af året, da Licitationen - Byggeriets Dagblad bad flere centrale aktører om at tage temperaturen på betonelementbranchen.

Nu begynder forudsigelserne at manifestere sig i virksomhedernes regnskaber, hvor der meldes om ordrebøger, som er helt fyldte for indeværende kalenderår. Og det er usædvanligt i en branche, hvor man ellers typisk har talt om uger og ikke måneder, når fremtidige ordrer skulle gøres op.

Spæncom moderniserer for 10 mio.
Allerede i december kunne Randers-virksomheden Confac melde om en ordrebog for 2017, som var så godt som fyldt. Samme besked lyder i dagens avis fra nordjyske Gandrup Element A/S, mens Contiga Tinglev-direktør Karsten Rewitz tidligere på ugen fortalte til finans.dk, at virksomheden allerede har ordrer, der dækker 85 procent af kapaciteten på fabrikken i sønderjyske Tinglev.

I løbet af de næste uger kommer store betonelementproducenter som A/S Boligbeton, CRH Concrete og Spæncom også med nye regnskaber, og her er forventningen for dem alle, at indtjeningen er forbedret i sammenligning med det foregående regnskabsår, selv om flere har investeret tungt i produktionsfaciliteterne.

For Spæncom alene var der tale om en investering på 10 mio. kr., da virksomheden besluttede at modernisere og genåbne produktionen af huldæk i Aalborg efter bare to års lukketid. Simpelthen fordi fabrikken i Vemmelev på Vestsjælland ikke kunne dække efterspørgslen.

Læs også:
Gandrup Element A/S belønner medarbejdere efter rekordår

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11