23948sdkhjf

Dansk Byggeri bruger uanstændig sammenligning

"Når Storr-Hansen har brug for at sidestille retssagen om mordet på en politimand med kampen mod social dumping, så går han langt over stregen", mener John Ekebjærg-Jakobsen, der er formand for Byggefagenes Samvirke København.

Direktøren i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, har følgende kommentar til de nye overenskomster på byggeriets område:

"Det giver i vores verden ingen mening, jeg vil ikke engang kalde det principielt, det er en form for kollektiv afstraffelse, som du ikke engang har i strafferetten. Ingen i Blekingegadebanden blev straffet for drabet på en politimand, fordi man ikke kunne finde ud af, hvem der skød." (Se udklippet til højre, red.)

3F krævede kædeansvar, og det giver ingen mening I hans verden. Han sammenligner kædeansvar med en form for kollektiv afstraffelse. Det tyder på, at Storr-Hansen ikke forstået hvad kædeansvar betyder.

Et kædeansvar I en overenskomst betyder blot, at hovedentreprenøren skal sikre, at underentreprenøren og underentreprenørens underentreprenør også er overenskomstdækket.

Forkert sammenblanding
Den internationalt berømte “Danske model" betyder jo, at alt arbejde er overenskomstdækket, at lønmodtagerne er sikret fornuftige løn- og arbejdsvilkår, og at virksomhederne kan konkurrere på lige vilkår.

Det er mange af de mindre arbejdsgivere I Dansk Byggeri heldigvis enige med os i - de kræver også fair vilkår.

Storr-Hansen blander dansk strafferet ind I overenskomstforhandlingerne og det viser med al tydelighed at han ikke har forstået, eller ikke vil forstå hvad det danske aftalesystem betyder.

Arbejdsgivere og lønmodtagere forhandler kollektive overenskomster som netop er kollektive - altså gældende for hele det danske arbejdsmarked.

Aftalte spilleregler
Vi har ikke et system som I andre lande, hvor der er lovgivning på arbejdsmarkedet. Vi har overenskomster, som forpligtiger både arbejdsgivere og arbejdstagere til at følge de aftalte spilleregler.

Når Storr-Hansen har brug for at sidestille retssagen om mordet på en politimand med kampen mod social dumping, så går han langt over stregen, og det er tydeligt, at han har brug for at kamuflere kravet fra hans egne arbejdsgivere, som også ønsker, at vi skal have stoppet social dumping på det danske arbejdsmarked.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14