23948sdkhjf

Fynske arkitekter oplever regn af priser

Praksis Arkitekter befinder sig lige nu i en sand stime af arkitekturpriser. Først Svendborgs Arkitekturpris og Arne-prisen og nu hædersprisen fra Dreyers Fond og Utzon Statuetten

- En kæmpestor anerkendelse af os og af det, som vi har gået og lavet i mange år. Vores folk leverer en stor indsats hver dag, og denne pris er både motiverende og en stor opbakning til det, vi laver.

Sådan siger en glad arkitekt Mette Tony fra sydfynske Praksis Arkitekter, til Fyns Amts Avis, da det forleden stod klart, at tegnestuen 29. marts skal modtage Dreyers Fonds Hæderspris og 400.000 kroner.

- Jeg kan ikke forklare, hvorfor vi er inde i sådan en stime. Det føles ret overvældende. Det er et enormt skulderklap til hele tegnestuen. For os er alle priser, vi modtager, unikke, og vi er glade for hver og én, som blot motiverer os til fortsat at holde fanen højt, siger hun til avisen.

Flere kendte projekter
Praksis Arkitekter er kendt for flere markante projekter, blandt andet revitaliseringen af Fredensborg Bymidte; et projekt, tegnestuen arbejder på sammen med blandt andre landskabsarkitekten Kristine Jensens Tegnestue.

Desuden har de som Fyns-arkitekter været involveret i et byggeri i tilknytning til Thomas B. Thriges Gade i Odense samt stået for projekteringen af Sydbanks nye områdekontor i Odense.

Med prisen følger 800.000 kroner, der deles lige mellem Praksis Arkitekter og advokat Allan Ohms, som modtager hædersprisen for sit arbejde i advokatbranchen.

Hvad pengene skal bruges på, er endnu uvist.

- Det har vi ikke taget stilling til, men måske et nyt tag, siger Mette Tony til Fyns Amts Avis.

En særlig værdifuld indsats
Dreyers Fonds Hæderspris. gives hvert år til henholdsvis en arkitekt og en advokat, der på hver sit felt har udmærket sig ved en særlig værdifuld indsats. Praksis Arkitekter modtager prisen for deres "indlevede og raffinerede arbejde med at fremkalde en stedbunden arkitektur med afsæt i traditionen."

At en pris tilsyneladende sjældent kommer alene er dette et eksempel på.

Foruden Dreyers Fonds Hæderspris, som altså overrækkes 29. marts, kan arkitekterne dagen efter hjemtage Betonelement-prisen 2017 samt Utzon Statuetten, der populært betegnes som byggebranchens Oscar.

Derudover vandt tegnestuen Store Arne-prisen i januar for deres arbejde med de nye forskerboliger i Carlsberg Byen, og forrige år hev de Svendborgs Arkitekturpris hjem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157