23948sdkhjf

Genhusning med fuld fart på

Med præfabrikerede moduler kunne der trods krav om trykprøvning skabes 1.000 kvadratmeter boliger på 10 uger

Dalsgaard Pavilloner havde 10 uger fra underskrevet kontrakt til aflevering af nøglerne til en række nybyggede genhusningsboliger til Midtjysk Boligselskab i Skanderborg.

Løsningen blev 27 moduler á 36 kvm, der opfylder både BR15 og BR20, og som alle blev bygget på de 10 uger.

Hvilket gjorde arkitekt og bygherrerådgiver Maj Britt Due Schmidt fra Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S meget glad:

- Vi har oplevet stor vilje til samarbejde fra leverandøren. Projektet var udfordret på tid, og blev leveret til aftalt deadline, selvom der var udfordringer undervejs. Når man står med beboere, der skal genhuses og flyttefolk, der er bestilt, så er det altafgørende at der leveres mangelfrie pavilloner til tiden, siger Maj Britt Due Schmidt.

Midlertidig genhusning
Der var ikke meget betænkningstid, da virksomheden vandt udbuddet på levering og opstilling af modulerne til den midlertidige genhusning.

- Fra ordre og kontrakt var accepteret, havde vi kun de 10 uger til aflevering, fortæller Tim Tokehøj, som er projektchef i Dalsgaard Pavilloner.

- Alle 27 moduler skulle produceres fra bunden, idet alt andet var udlejet, så vi vidste, at det skulle gå lidt stærkt, siger Tim Tokehøj.

- Udover produktionen af modulerne, skulle byggepladsen også gøres klar:

Vandbåren varmeanlæg til fjernvarme plus alle andre forsyninger skulle graves ind samtidig med, at hele opstillingsarealet skulle klargøres med stabilgrus, afløb, vand, el, it og ikke mindst adgangsveje, trapper og handicapramper.

- I sidste øjeblik fik vi krav fra kommunen om at samtlige moduler skulle bestå en trykprøvning. Dét havde vi ikke regnet med, da der er tale om midlertidig opstilling, siger Tim Tokehøj.

- Men heldigvis laver vi som standard fuld-tapening af alle vores nye moduler, og det bar frugt, da alle moduler blev godkendt første gang, tilføjer han.

Midtjysk Boligselskab udfører renovering frem til 2021 og hele entreprisen omfatter 145 lejligheder. Den store del af totalentreprisen udføres af Jorton A/S.
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11