23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Banale arbejdsmiljøproblemer skal løses

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Når murermestrene i dag sætter sig til bordet på Munkebjerg Hotel for at indtage den traditionelle sildemad, inden de sætter sig ind til generalforsamlingen i Murersektionen, så er det nok ikke sildemaden, de får ondt i ryggen af. Men nogle af dem har måske allerede ondt i ryggen af at have arbejdet i mange år på et stillads, hvor der er langt ned til murstenene, og de svende der går ude på stilladserne i dag, risikerer det samme.

Det er sådan set lidt udefra, egentligt ganske banalt, men tilsyneladende svært at løse. Både murermesteren, hans ansatte svende, og de der gerne vil sælge mursten til dem, må da kunne sætte sig sammen og finde en teknisk løsning, så svenden ikke skal helt ned i knæ hver gang han skal tage en ny sten op.

Når man så dertil lægger, at han måske lægger 250-350 sten op i timen på en akkord, er der ikke noget at sige til, at han kan få ondt i ryggen.

Umiddelbart skal der ikke meget innovation til for at løse problemet. Det er svært at se, hvorfor leverandørerne ikke vil være med på vognen, når nu kravene rent faktisk stilles.

Men alle har et ansvar for, at det bliver løst. Hvis murerfaget skal bestå, så er det nødt til at være et fag, hvor man ikke risikerer nedslidning i utide. Så både faget selv og leverandørerne må være kreative, innovative og faste i kødet for at få løst problemet.

Det er nu, at murerfaget skal vise sin vilje til innovation, for konkurrencen er hård derude. Der er andre måder at bygge på, selvom en flot fuldmuret mur ikke er at kimse ad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094