23948sdkhjf

Grønt fradrag ikke skyld i tilbagegang for maler

Malermestrene Kim og Ole Dissing mærker ikke meget til, at Boligjobordningen er blevet ændret

Selv om den omdiskuterede Boligjobordning i et mere end et år har været "grøn" og en række malerarbejder dermed ikke længere kan trækkes fra, så er det ikke noget man mærker til hos firmaet Malermestrene Kim og Ole Dissing A/S i Hjørring.

Selv om virksomheden i det netop aflagte regnskab oplevede en mindre tilbagegang, så skyldes det ikke, at fradraget nu er ændret.

Det fortæller ejer Ole Dissing.

- Tilbagegangen skyldes, at vi året før havde et væsentligt bedre år, end vi plejer. Vi var simpelthen heldige det ene år. Nu ligger vi på det niveau, hvor vi normalt er. Vi mærker stort set ikke, at Boligjobordningen er ændret. De ting vi lavede privat før ordningen blev lavet om, ville folk have fået lavet alligevel. Og på den måde kan vi ikke mærke, at ordningen er blevet grøn, siger han.

Sort efterspørgsel
Malermestrene Kim og Ole Dissing kommer ud af 2016 med en indtjening på 0,5 mio. kroner mod 0,6 mio. kroner året før. Men det får ikke Ole Dissing til at ændre strategi og geografisk satsning.

- Vi ligger i det man kalder Udkantsdanmark - der sker med andre ord ikke en skid her i området. Mange malere søger derfor til Aalborg. Men vi har godt fat i området her, så vi bliver. Vi har som virksomhed eksisteret i mange år og er kendt i lige netop det her område, siger han.

Der er dog et enkelt område, hvor virksomheden godt kan mærke, at Boligjobordningen er ændret, forklarer Ole Dissing.

- Da ordningen også omfattede almindeligt malerarbejde fik vi stort set ingen opkald, hvor folk efterspurgte sort arbejde. Det er vi så småt begyndt at gøre igen. Men det kan vi ikke bruge til noget, siger han.

Den politiske aftale om den grønne Boligjobordning løber frem mod udgangen af 2017 og skal dermed genforhandles på Christiansborg, hvis fradraget skal fortsætte.

Malermestrene Kim og Ole Dissing A/S
mio. kr. 2016 2015
Bruttofortjeneste 3,5  3,3
Driftsresultat 0,6  0,8
Resultat før skat 0,6  0,8
Årets resultat 0,5  0,6
Egenkapital 1,2  1,3
Regnskabet blev afsluttet 31. december 2016.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125