23948sdkhjf

Store klimaløsninger prisnomineret

Et bydelsprojekt og to ambitiøse klimahåndteringer skal dyste om Bæredygtig Beton Prisen

Dommerkomitéen bag Bæredygtig Beton Prisen har nomineret to klimaløsninger og et bydelsprojekt: Lindevangsparken på Frederiksberg, sØnæs i Viborg og Musicon i Roskilde.

De er alle kendetegnet ved, at betonen er brugt både æstetisk, teknisk og rekreativt

Dommerpanelet for Bæredygtig Beton Prisen, som blandt andre tæller adm. direktør Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder og adm. direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark, har udpeget tre nominerede projekter, som frem til den 17. marts skal kæmpe om at få flest stemmer for at vinde prisen, der uddeles af Dansk Beton under Dansk Byggeri.

Multifunktionelle projekter
Fælles for de tre nominerede projekter er, at de har brugt betonen bæredygtigt og multifunktionelt. På hver deres måde er betonen brugt som gennemgående arkitektonisk materiale, den udfylder en teknisk funktion og kan bruges rekreativt.

På Frederiksberg satte en massiv oversvømmelse efter et skybrud gang i klimatilpasningsprojektet ved Lindevangsparken. Som en ekstra gevinst har hele kvarteret fået et løft, og borgerne har blandt andet fået en ny plads og en omdannet park.

Da man skulle lave klimatilpasning i Viborg, inddrog man borgerne, og resultatet blev et stort rekreativt område, der nu er blevet til sØnæs og som har givet merværdi for viborgenserne og gjort hele området mere attraktivt.

Og i Roskilde valgte man at lade en gammel betonfabrik stå og forvandle de eksisterende fabriksbygninger til en ny og kreativ bydel, Musicon, med en vision om "heftig arkitektur, der matcher beton".

Kreativ brug af beton
- De tre nominerede er valgt, fordi de ud over at bruge betonen bæredygtigt også har brugt den kreativt til flere formål, siger formanden for dommerkomitéen Julian Weyer, arkitekt og partner i arkitektfirmaet C.F. Møller.

Han tilføjer, at både sØnæs i Viborg og Lindevangsparken på Frederiksberg har brugt betonens unikke egenskaber til at løse komplicerede klimaudfordringer, mens man i Musicon-området i Roskilde har genbrugt de gamle betonkonstruktioner og betonbelægninger som en integreret del af den nye bydel.

- I alle tre tilfælde har man skabt spændende rekreative områder, som indbyder borgerne til mange forskellige aktiviteter. Det er tre meget spændende projekter, som viser de mange muligheder for at bruge beton bæredygtigt, siger Julian Weyer.

Vinderen af Bæredygtig Beton Prisen afsløres den 30. marts ved en prisfest i Dansk Arkitektur Center, hvor også In-situ Prisen (læs side 10-11, red.) og Betonelement Prisen uddeles.
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109