23948sdkhjf

6.000 nye job i byggebranchen

Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen er nu på det højeste niveau i mere end syv år.

Fakta: Flere lønmodtagere i Danmark

  • Bygge- og anlægsbranchen beskæftigede 152.672 lønmodtagere i december 2016, når korrigeres for normale sæsonudsving.
  • Det svarer til en stigning på knap 700 personer i forhold til den foregåede måned – og 5.916 personer (4 procent) i forhold til december 2015.
  • For alle brancher rundede jobskabelsen 46.600 nye lønmodtagerjob i løbet af 2016, hvoraf bygge- og anlægsbranchen altså stod for 13 procent.

Bygge- og anlægsbranchen skabte 5.916 nye lønmodtagerjob i 2016. Det svarer til en stigning på 4 procent i sammenligning med det foregående år og bringer det samlede antal lønmodtagere i branchen op på 152.672, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Dermed fortsætter den positive udvikling i branchen, som ikke har beskæftiget så mange lønmodtagere siden april 2009.

- På bundlinjen er der i gennemsnit hver eneste af de 366 dage i 2016 blevet skabt 16,2 nye lønmodtagerjob i bygge- og anlægsbranchen. Derved har mange mennesker på kanten af det traditionelle arbejdsmarked også fået et meningsfuldt job og dermed ydet et vigtigt samfundsbidrag i årets løb, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Jobfesten fortsætter i 2017
Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen steget næsten uafbrudt siden slutningen af 2013. Det er et billede, man kender alt til i midtjyske Højslev, hvor Byggefirmaet Knudsgaard har sit hovedsæde.

Virksomheden beskæftigede omkring 65 ansatte i 2013. I dag er antallet af medarbejdere vokset til over 100, men direktør og indehaver Lars Knudsgaard er alligevel ikke sikker på, styrken af ansatte endnu er stor nok.

- Vi har gjort organisationen klar til at løfte den vækst, der kommer. På funktionær- og ledelsessiden er vi ret godt kørende, men det kan godt være, vi opruster lidt mere håndværkermæssigt, siger han og tilføjer, at Byggefirmaet Knudsgaard gik ind i det nuværende regnskabsår med en rekordstor ordrebog på omkring 700 mio. kr.

Og Højslev-entreprenøren er langt fra ene om at mærke væksten.

- Med udsigterne for dansk økonomi i 2017, ser det ud til, at jobfesten fortsætter. 2017 vil nemlig være kendetegnet af en bred økonomisk fremgang, hvor både boligmarked, boligbyggeri, privatforbrug, investeringer og eksport ventes at bidrage positivt til væksten, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, der dog tilføjer:

- Men man skal næppe længere frem end 2018, før farten risikerer at gå af arbejdsmarkedet. Det sker, hvis ikke der fortsat gøres en indsats for at udvide og opkvalificere arbejdstyrken.

Læs også:
Rekordstor ordrebog bag ansættelsesboom hos entreprenør

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156