23948sdkhjf

Rekordstor ordrebog bag ansættelsesboom hos entreprenør

På mindre end to år er antallet af ansatte steget med 50 procent hos Byggefirmaet Knudsgaard. Nu skal omsætningen gøre det samme, mens indtjeningen følger trop
Forventningen er vækst med vækst på hos Byggefirmaet Knudsgaard, som netop har fremlagt årsrapporten for regnskabsåret 2015/16. Omsætningen voksede med knap 20 procent til 224 mio. kroner, mens resultatet før skat steg med 26 procent til 7,2 mio. kroner.

- Det er tilfredsstillende med en lille pil ned. Pilen ned skyldes, vi havde en forventning om at ligge en anelse højere på driftsindtjeningen, men det kan refereres til en enkelstående sag, som vi har måttet nedskrive lidt på, siger direktør og indehaver Lars Knudsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fortsætter:

- Vi har rettet et skarpere fokus på tingene, og vi kan allerede se, at det har hjulpet. Det handler både om at se selektivt på de sager, vi går ind i, samt at stramme processerne op.

Og så til væksten. For Byggefirmaet Knudsgaard - der har sit domicil i Højslev øst for Skive - tæller nu over 100 ansatte, hvilket er en forøgelse på over 50 procent i løbet af et par år. Funktionær- og ledelsesdelen er nu på plads, mener Lars Knudsgaard, som dog ikke udelukker yderligere ansættelser af håndværkere.

- Vi kigger ind i en historisk stor ordrebog, som lød på 700 mio. kroner ved indgangen til det indeværende regnskabsår. Der sker især noget på bolig- og renoveringsdelen, hvor vi føler, vi er ret stærke, siger han om fremgangen i den virksomhed, han selv grundlagde i 1997.

Lars Knudsgaard forventer, at Byggefirmaet Knudsgaard omsætter for 260-300 mio. kroner i dette regnskabsår, hvor fokus i øvrigt er på at øge rentabiliteten. Det skal selvfølgelig ske ved at styre uden om de dyre enkeltsager. Men Byggefirmaet Knudsgaard har også investeret massivt i både projektstyring og it i det forgangne år.

Når det gælder aktiviteten har Byggefirmaet Knudsgaard valgt at følge den ved at åbne en afdeling i Århus. Og selv om det endelige gennembrud endnu mangler, hvis man måler der på kontrakter, så er Lars Knudsgaard godt tilfreds med starten i det jyske vækstcentrum.

- Vi arbejder aktivt med en del opgaver i Århus og forventer at lukke ned på nogle fornuftige projekter i byen. Så det har givet pote, at vi er kommet til Århus, selv om den første rigtige ordre ikke har udmøntet sig endnu.

Læs også: " Byggefirmaets Aarhus-chef udskiftet efter et år ".

Byggefirmaet Knudsgaard
Mio. kroner 2015/16 2014/15
Nettoomsætning 224 192
Resultat af primær drift 8,0 6,6
Resultat før skat 7,2 5,7
Årets resultat 5,5 4,6
Balancesum 76,4 61,3
Egenkapital 16,6 11,1

Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157