23948sdkhjf

Storinvestor køber højhus-projekt i Silkeborg

Midtjyllands højeste beboelsesejendom kan stå færdig til indflytning i 2020.

Silkeborg IF Invest A/S har solgt byggegrunden til kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der vil opføre Midtjyllands højeste beboelsesejendom.

Projektet, som er døbt Papirtårnet, er tegnet af Årstiderne Arkitekter og rummer 11.380 kvadratmeter fordelt på 23 etager. Den 70 meter høje bygning vil indeholde 1.000 kvadratmeter erhvervslokaler, som med al sandsynlighed vil rumme butikker og restaurant. De øvrige kvadratmeter bliver ejer- og andelslejligheder i forskellige størrelser.

- Vi har været fristet af selv at gennemføre byggeriet, men vi tør ikke løbe den risiko, der altid vil være i et byggeri af denne størrelse. Derfor har vi vurderet, at det rigtige er at lave aftale med en professionel og kapitalstærk partner, og det er det, der nu er sket. Vi gjorde noget lignende, da vi i 2015 solgte projektet i Performers House videre til en investorgruppe, siger Kent Madsen, adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, i em pressemeddelelse.

Papirtårnet forventes at stå færdigt 1. januar 2020. Byggestart er sat til efteråret 2017 under forudsætning af, at en række dispensationer til lokalplanen imødekommes.

Det er en forudsætning for gennemførelse af højhusbyggeriet, at der opføres et parkeringshus ved Jysk Musikteater med plads til cirka 130 biler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171