23948sdkhjf

Mange har en mening om ny motorvej

VVM-redegørelsen på en mulig motorvej mellem Næstved og Rønnede har medført 473 høringssvar

Vejdirektoratets VVM-redegørelse om en mulig motorvej mellem Næstved og Rønnede har været i offentlig høring og har kastet rigtig mange tilbagemeldinger af sig.

En del af dem kan karakteriseres som erklæringer, der rummer en grundlæggende støtte til vejprojektet. Men derudover bliver bekymringer over miljøforhold og støjgener også nævnt i en række af høringssvarerne, ligesom fordele og ulemper ved de enkelte linjeføringer bliver sat til debat.

- Vi har i alt modtaget 473 høringssvar, hvilket er oppe i den højere ende for et projekt af denne karakter, siger projektchef Ulrik Larsen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Flere støtteerklæringer

Ny motorvej

Undersøgelsen af en mulig motorvej mellem Næstved og Rønnede blev sat i gang på baggrund af den brede politiske aftale ”Udmøntning af disponible midler i Infrastrukturfonden” fra 2014 mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Kilde: Vejdirektoratet

En del af høringssvarene er støtteerklæringer til projektet, hvilket ikke er noget, Vejdirektoratet oplever så tit.

- Det er vores indtryk, at erhvervsforeningen og kommunens opfordringer på de sociale medier tilsyneladende har medført et relativt højt antal af positive tilkendegivelser omkring projektet. Men derudover har vi naturligvis også modtaget mange høringssvar, der forholder sig kritisk til vejprojektet, enten helt eller delvist, siger Ulrik Larsen.

Fire forslag
VVM betyder Vurderinger af Virkninger for Miljøet, og redegørelsen belyser blandt andet de trafikale og miljømæssige konsekvenser af hvert enkelt forslag.

Vejdirektoratet sendte VVM-redegørelsen om den nye motorvej på Sydsjælland i høring i slutningen af november. Rapporten undersøger fire forskellige forslag til en eventuel motorvej samt tre varianter, der har en alternativ tilslutning i Næstved.

Ifølge VVM-rapporten vil motorvejen mellem Næstved og Rønnede koste mellem 1,25 og 1,74 mia. kroner afhængigt af, hvilket forslag der vælges. I trafikaftalen fra 2014 er der reserveret 350 mio. kroner til en første etape af projektet.

Faunabro Jyske Ås

Faunabro Jyske Ås ligger på Frederikshavnmotorvejen mellem Aalborg og Frederikshavn
Broen er fra 1999 og dermed Danmarks første faunabro.
Faunabroen ligger perfekt placeret mellem to skove og den er nærmest vokset sammen med de omkringliggende skove.
Vejdirektoratet har i alt 10 faunabroer på statsvejnettet. De er bygget for at give det lokale dyrevildt mulighed for at krydse sikkert over motorvejen og bruges af alle slags dyr, lige fra rådyr og dådyr til grævlinger, mår og ræve.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126