23948sdkhjf

Bygherre fyrer entreprenør på gigantbyggeri

Bygningsstyrelsen tager konsekvensen af store forsinkelser og svigt i kvaliteten på Niels Bohr Bygningen

Ringe kvalitet og store forsinkelser på arbejdet betyder, at Bygningsstyrelsen ikke længere ønsker at arbejde sammen med den spanske teknikvirksomhed Inabensa på opførelsen af Niels Bohr Bygningen, der har en økonomisk ramme på 1,6 mia. kroner.

I en mail til Licitationen - Byggeriet Dagblad oplyser bygherren, at man har besluttet at ophæve entreprisekontrakten på vvs og ventilation med Inabensa pr. 10. februar 2017. Kontrakten blev indgået i 2014.

Det skyldes, at bygningsstyrelsen har konstateret store forsinkelser i fremdriften af Inabensa Danmarks arbejder samt væsentlige svigt i kvaliteten af de arbejder, som virksomheden har udført.

- Bygningsstyrelsen har gennem nogen tid haft en dialog med Inabensa Danmark om den kritisable fremdrift og svigt i kvaliteten af arbejderne, uden at dette har ført til ændringer, eller at Inabensa Danmark har rettet for sig. Bygningsstyrelsen har som følge deraf mistet tilliden til Inabensa Danmark og til, at arbejdet kan blive færdiggjort inden for kontraktens rammer i forhold til såvel tid som kvalitet. På denne baggrund har Bygningsstyrelsen derfor besluttet, at samarbejdet ophører og meddelt Inabensa Danmark, at kontrakten ophæves med virkning pr. 10. februar 2017, står der i en skriftlig udtalelse fra vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Storentrepriser
Niels Bohr Bygningen

Byggeplads og råhus: Aarsleff A/S
Landskab: OK Nygaard A/S
El-anlæg: Bravida A/S
VVS og ventilation: ? (tidl. Inabensa)
Tag og facade: HS Hansen A/S
Indvendig komplettering: MT Højgaard A/S

Fåmælt bygherre
Licitationen - Byggeriet ønskede at få svar på en række spørgsmål fra Bygningsstyrelsen.

Blandt andet hvem der skal afslutte Inabensas arbejde på Niels Bohr Bygningen, hvor store forsinkelser der er tale om på vvs- og ventilationskontrakten, hvilke ekstraudgifter Inabensas arbejde og kontrakt-annulleringen forårsager, og hvilken betydning det har for den samlede tidsplan på byggeriet.

Bygningsstyrelsen ønsker dog ikke at udtale sig yderligere i sagen i øjeblikket.

Inabensa Danmark er den danske afdeling af den spanske virksomhed Instalaciones Inabensa, S.A. Selskabet har også en kontrakt på Nyt Herlev Hospital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125