23948sdkhjf

Nedriveruddannelse runder 10 år

Nedriveruddannelsens 10 års jubilæum blev markeret med et ajourføringskursus

Siden 2007 er 105 nedrivere blevet uddannet på erhvervsskolen Learnmark Horsens på den eneste uddannelse inden for faget herhjemme .

Uddannelsens 10 års jubilæum blev markeret i sidste måned, da 31 nedrivere fra hele landet mødtes i Horsens.

Forude ventede udveksling af faglige erfaringer og hygge med gamle holdkammerater på et særligt ajourføringskursus, hvor den nyeste udvikling i nedriverbranchen både politisk og lovgivningsmæssigt var på programmet.

- Nedriverbranchen flytter sig hurtigere end andre fag, og derfor er det vigtigt, at vi holder dialogen med de uddannede nedrivere ved lige. Dette kursus er faglig opkvalificering, samtidig med, at det danner et stærkt netværk blandt branchens dygtige nedrivere, fortæller underviser på Learnmark Horsens Erik Urup Hansen i en pressemeddelelse.

Støv på dagsordenen
Det overordnede tema for kurset var støv, hvor forskellige oplægsholdere satte fokus på emnet, og der var god tid til gruppediskussioner.

Som afslutning på dagen fik kursisterne mulighed for at få testet deres lungekapacitet af en lungesygeplejerske.

Blandt deltagerne var Troels Christensen, som er uddannet for to år siden og ansat som teamleder hos Nedrivningsaktieselskabet J. Jensen i Lynge i Nordsjælland. For ham har fællesskabet og erfaringsudvekslingen på både uddannelsen og kurset betydet meget.

- Videndeling på tværs af virksomheder og med underviserne er noget af det, jeg har fået allermest ud af på både uddannelsen og ajourføringskurset. Og så er emnet støv et vigtigt emne at tage op, da det ofte er et tabubelagt emne i branchen. Vi går dagligt i støv, men tænker ikke nødvendigvis over det. Derfor er dette kursus relevant, siger Troels Christensen i pressemeddelelsen

Glemmer logoet
Vagn Christensen fra P. Olesen og Sønner A/S i Hovedgård nord for Horsens har været uddannet i syv år og er især glad for at have hørt om nye tiltag inden for sikkerhed i branchen.

- Vi er en blanding af nyuddannede og uddannede med flere års erfaring, og vi har talt meget om værnemidler. Det er vigtig at dele erfaringer og viden med andre, og her på kurset glemmer vi logoerne på tøjet. Vi er medkursister og dialogen og det sociale samvær er vigtigt, udtaler Vagn Christensen.

Kursus en gang om året
Tanken er, at Learnmark Horsens frem over udbyder kurset Ajourføring for nedrivere en gang om året.

Hvert kursus vil stille skarpt på et aktuelt tema som for eksempel miljøfarlige stoffer, bygningsundersøgelse eller arbejdsmiljø generelt.

For Erik Urup Hansen er erfaringsudvekslingen også en vigtig del af både uddannelsen og kurset.

- Det er kompetente folk, som vil faget, og jeg får som underviser også meget ud af at høre om deres hverdag, så vi hele tiden kan justere uddannelsens indhold i forhold til branchens behov, siger han.

10 års jubilæet for nedriveruddannelsen bliver også fejret med virksomhederne ved næste svendeprøve den 25. september 2017.

 

Nedriveruddannelsen

 Uddannelsen til nedriver tager halvandet år og har 21 ugers skoleophold.
Erhvervsskolen Learnmark Horsens er eneudbyder af nedriveruddannelsen, som er en AMU-kontraktuddannelse. Det betyder, at uddannelsen er sammensat af en række kompetencegivende kurser, samtidig med at deltagerne er ansat i en virksomhed.
Der undervises på skolen i bygningskonstruktioner, sikkerhed, materialer, miljøforhold, maskinbetjening og værktøjers betjening.
I skoleforløbet får man certifikat til blandt andet stillads, asbest, PCB og epoxy. Derudover indeholder uddannelsen den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse for sikkerhedsgruppen.
Nedriveruddannelsen er tilrettelagt af Learnmark Horsens og Byggeriets Uddannelser og godkendt af Dansk Byggeris nedrivnings- og miljøsaneringssektion og fagforbundet 3F.
Deltagere på uddannelse skal være fyldt 18 år og have en uddannelsesaftale med en virksomhed
Uddannelsen er anerkendt på arbejdsmarkedet som kompetencegivende.
Kilde: Learnmark Horsens

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125