23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Der skal uddannes til de rette job

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Rådgivervirksomhederne har i 2016 oplevet en vækst på 1,5 procent. Det er ifølge Foreningen af Rådgivende Ingeniører mindre end forventet og ifølge organisationen et udtryk for, at virksomhederne har svært ved at rekruttere de rette medarbejdere.

Derfor er det også sigende, når en ny analyse fra tænketanken Kraka peger på, at der uddannes alt for mange inden for de humanistiske fag, hvor arbejdsløsheden i forvejen er høj, mens antallet af nye kandidater fra de højere tekniske uddannelser er for lille.

Samme problematik pegede Produktivitetskommissionen på, og det er jo spild af skattekroner at bruge så mange penge på at uddanne folk til ledighed.

Nu skal uddannelser jo vælges efter interesse og lyst. For ingen kommer igennem et fem-årigt universitetsstudium uden, at motivationen og lysten er til det. Derfor kan og skal staten jo heller ikke tvinge folk ind på et givent studium.

Men det er kun ret og rimeligt, at antallet af studerende også målrettes det jobmarked, der er efter endt uddannelse. Og her er en begrænsning på visse af de humanistiske fag kun rimelig, mens antallet af pladser på eksempelvis de tekniske uddannelser skal øges.

For Danmark må ikke stå i en situation, hvor virksomhederne mister ordrer og indtjening, fordi de rette medarbejdere er svære at få. Det vil hæmme væksten herhjemme, og så bliver der i sidste ende også færre midler til uddannelse.

Det er jo ikke i nogens interesse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112