23948sdkhjf

Politisk flertal afsætter millioner til cykelstier

Uden om regeringen har rød blok sammen med Dansk Folkeparti besluttet at udmønte over 700 mio. kroner til offentlig transport
Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre har dannet et bredt flertal uden om regeringen og med aftalen "Bedre og Billigere Offentlig Transport" sikret 762 mio. kroner over de næste to år til at styrke den kollektive trafik og cykelkulturen.

Med aftalen afsætter partierne blandt andet 100 mio. kroner til flere supercykelstier og andre cykelprojekter i kommunerne.

Forligskredsen har desuden besluttet at bruge 40 mio. kroner til forundersøgelser og VVM af en etape 2 af Aarhus letbane samt til en undersøgelse af mulighederne for at anlægge en ny terminal i Brabrand, der kobler letbanen op på regionaltog, fjerntog og busser.

Karsten Hønge, transportordfører for SF glæder sig over aftalen, som han mener, vil medvirke til at give forholdene for cyklister et løft.

- Det er vigtigt, at vi prioriterer supercykelstierne, fordi de giver pendlerne et reelt alternativ til at tage cyklen i stedet for bilen eller bussen på arbejde. Og det er til stor gavn for både trafikken og miljøet, siger han.

Alternativt flertal

Det er en helt ekstraordinær parlamentarisk situation, lød det fra forligspartierne, da de i fredags præsenterede aftalen på et pressemøde på Christiansborg.

- Regeringen har ikke ønsket at være en del af forliget bag aftalen. Det er uforståeligt, men det er deres valg. Men når nu regeringen ikke vil tage ansvar for at sikre bedre og billigere offentlig transport, så er det godt, at vi kan finde et bredt flertal uden om regeringen, det vil gøre det, siger Rasmus Prehn, transportordfører i Socialdemokratiet.

Forligskredsen mødes igen i løbet af 2017 for at drøfte den videre udmøntning af midlerne i puljen til bedre og billigere kollektiv trafik.

Bedre og Billigere Offentlig Transport
Sådan vil de fem partier (S, DF, RV, SF og EL) blandt andet udmønte i alt 762 mio. kroner til forbedringer af den kollektive trafik:
• Forligskredsen afsætter 100 mio. kroner til en cykelpulje. Midlerne skal gå til medfinansiering af kommunale indsatser samt til etablering af flere supercykelstier
• Forligskredsen afsætter 40 mio. kroner til forundersøgelser og VVM af en etape 2 af Aarhus letbane samt til en undersøgelse af mulighederne for at anlægge en ny terminal i Brabrand, der kobler letbanen op på regionaltog, fjerntog og busser
• Forligskredsen ønsker at bidrage til en markant bedre S-togsdrift i hovedstadsområdet, og afsætter derfor 155 mio. kr. til at støtte et vendespor ved Carlsberg station, flytning af Herlev station og ombygning af stationen i Hillerød
• Forligskredsen er enig om at afsætte 12 mio. kroner til opførelsen af et trinbræt i Laurberg og Stilling
Kilde: ”Bedre og Billigere Offentlig Transport”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14