23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fuld valuta for pengene

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
En særlig fond, hvis midler skulle bruges til bedre arbejdsmiljø og mindre nedslidning i særligt nedslidningstruede brancher, ser ud til at være lagt i graven.

Siden 2007 er der afsat tre mia. kroner i Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse, og i begyndelsen af 2016 var fondens pengetank på over 400 mio. kroner. Men det er nu ikke længere muligt at søge midler fra puljen.

Nu er det jo nok svært at konkludere, at fonden i sin levetid har givet for tre mia. kroner bedre arbejdsmiljø. For som fagforeningen 3F påpeger i dagens avis , sker der jo stadig mange arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen.

Når det er sagt, så har fonden hjulpet ikke mindst de mindre bygge- og anlægsvirksomheder til at udvikle effektive hjælpemidler, der kan forebygge arbejdsskader.

Og det er nok særligt de små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder, som kommer til at savne de midler, som trods alt er blevet udmøntet fra fonden. Det er ikke her, at økonomien er til en selvstændig udvikling af hjælpemidler. Men tiden har vist, at de økonomiske midler fra Forebyggelsesfonden ved flere lejligheder har hjulpet dem i arbejdet med at forebygge nedslidningsskader.

Set i det lys har fonden givet fuld valuta for pengene. Men branchen må så også gribe det arbejde selv og fortsætte med udviklingen i eksempelvis partnerskaber mellem store og små aktører i branchen. Det er kun i alles interesse, at virksomhederne udvikler sig og får nedbragt de nedslidningsrelaterede skader.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094