23948sdkhjf

Branchen giver blandede svar

Der gives forskellige svar i byggebranchen, når spørgsmålet går på, om manglen på hænder eller job er den største væksthæmmer i øjeblikket.

Entreprenørvirksomheden CG Jensen har tidligere fortalt, at virksomheden skal bruge de næste 10 måneder på at udvide Esbjerg Havn. Den største udfordring er, at det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft - især lokalt.

- Her oplever vi desværre i øjeblikket en tendens til, at der er et meget snævert udvalg af arbejdskraft til rådighed, og det er jo ærgerligt, når der er masser af arbejde, sagde projektchef Gert Askholm i den forbindelse til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Helt anderledes toner lyder fra typehusvirksomheden Gamborg Byg, som ikke regner med at mangle ansatte, selv om antallet af færdigbyggede huse skal fordobles inden 2018.

- Vi har faktisk utrolig let ved at få fat på de gode håndværkere. Jeg gætter på, det skyldes vores gode omdømme, og så er det ingen hemmelighed, at vi giver en god løn, siger medejer Jan Jespersen.

Det er især faktorer som geografi og underbranche, der spiller ind, når virksomhederne skal svare på, om det først og fremmest mangler arbejdsopgaver eller arbejdskraft. I øjeblikket er der fuld knald på beskæftigelsen inden for nybyggeriet af boliger, mens vejanlægsområdet begynder at trække ned.

Læs også: " Mild vinter fyrer op under optimismen ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234