23948sdkhjf

Stor hotelkæde bygger i lufthavn for 800 millioner

Hotelkoncernen Nordic Choice Hotels har indgået en aftale med Københavns Lufthavn om opførelsen af et nyt hotel og konferencecenter samt opgradering af et eksisterende hotel for samlet 800 mio. kroner
Hotelkoncernen Nordic Choice Hotels med den norske ejer og investor Petter A. Stordalen i spidsen opfører et nyt hotel med 500 værelser og et konferencecenter på 3.000 kvm i Københavns Lufthavn. Fra 1. april overtager koncernen desuden det nuværende Hilton-hotel i lufthavnen, gennemfører en opgradering og ændrer navnet til Clarion Hotel.

Den økonomiske ramme for nybyggeriet og opgraderingen er på 800 mio. kroner. Det nye hotel bliver en del af Comfort Hotel-kæden og vil blive bygget på Ellehammersvej ved siden af det nuværende Hilton.

- Københavns Lufthavn har i mange år haft et ønske om et hotel mere til at supplere det eksisterende high-end hotel. Derfor er vi glade for også at have indgået en aftale med lufthavnen om også at opføre og drive et helt nyt hotel med 500 værelser samt et cirka 3.000 kvm stort konferencecenter. Det nye hotel bliver et Comfort Hotel, og dermed kommer vi til at drive to hoteller, der henvender sig til hver sin kundegruppe. På den måde sikrer vi både et bedre og bredere hoteludbud i lufthavnen, siger Petter A. Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels, i en pressemeddelelse.

Behov for flere senge
Der kommer både flere flyrejsende turister og forretningsrejsende til Danmark i disse år. I 2016 steg antallet af rejsende i Københavns Lufthavn med knap 10 procent, og flere end 29 mio. mennesker rejste gennem lufthavnen. Den store vækst betyder også en stigende efterspørgsel efter hotelværelser og konferencefaciliteter i lufthavnen, og derfor har lufthavnen indgået aftalen med Nordic Choice Hotels, skriver landets største lufthavn som begrundelse for sin beslutning i en pressemeddelelse.

- Vi bygger lufthavnen markant ud for at kunne rumme op til 40 mio. rejsende om året. Det handler især om at skabe mere plads - både til fly og passagerer. Men der er også brug for hotel- og konferencekapacitet, og derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes os at finde en partner, der har stor international erfaring med at udvikle og drive hoteller i verdensklasse, og med hvem vi har kunnet skabe en fælles vision, siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Stor interesse for Danmark
Det nye hotelbyggeri er det andet på dansk grund inden for ganske kort tid for Petter A. Stordalen. I oktober 2016 købte Nordic Choice-kæden den gamle Centralpostbygning ved hovedbanegården og har afsat omkring 1 mia. kroner til en omfattende hotel-ombygning.

Herudover har nordmanden vist interesse for at bygge et nyt hotel i den nye bydel Aarhus Ø ved havnefronten i Danmarks næststørste by.

Nye lufthavnshoteller
Nordic Choice Hotels og Københavns Lufthavn opfører et nyt hotel i Københavns Lufthavn, der vil blive en del af Comfort Hotel-kæden og få 500 værelser. Sammen med det nye hotel bygges en konferencefacilitet på 3.000 kvm. Det skal efter planen være klar til at blive taget i brug i 2020.
Ud over det nye hotel opgraderes det nuværende Hilton hotel i Københavns Lufthavn. Hotellets drift overtages af Nordic Choice Hotels, der driver det videre under Clarion-brandet.
Den samlede investering i nybyggeri og opgradering er på cirka 800 mio. kroner.
Når det nye hotel og konferencecenter er opført, vil Petter Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Fields, opnå en ejerandel på 40 procent af de to hoteller og konferencecenteret. Københavns Lufthavn ejer den øvrige andel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126