23948sdkhjf

Det begyndte med et butikscenter

Ét ledigt byggefelt er tilbage på Havneholmen i København, hvor der siden år 2000 er bygget et væld af ejendomme
For nylig rykkede smykkekoncernen Pandora ind i sit nybyggede hovedsæde på Havneholmen, og 184 familier fik overrakt nøglerne til deres lejligheder i boligkomplekset Skibbroen et par stenkast derfra.

Dermed er alle 568 planlagte boliger på Havneholmen i København færdige, og det samme gælder hovedparten af erhvervsbyggerierne, som omfatter indkøbscentret Fisketorvet og en stribe kontorbygninger.

- Udviklingen af Havneholmen er efterhånden fuldendt, og i mine øjne er det lykkedes at opfylde visionerne om at skabe et kvarter med masser af liv. Havneholmen er en mangfoldig bydel, hvor både beboere og virksomheder nyder godt af ikke blot en rigtig god infrastruktur, men også et livligt nærmiljø med masser af butikker, spisesteder og konferencefaciliteter, siger Elo Alsing, der er markedschef i Skanska, i pressemeddelelse.

Skanska har stået for hovedparten af byudviklingen, der løber op i tre-fire mia. kroner.

Også på Københavns Rådhus blot en kilometer væk er der glæde over den nye bydel, hvor der ud over 1.200-1.400 indbyggere er arbejdspladser med op imod 5.000 job.

- København skal også fremadrettet være en by, hvor vækst og livskvalitet følges ad. Det vil Havneholmen være med til at sikre. Havneholmen kombinerer et stærkt erhvervskvarter, som sikrer nye arbejdspladser, med et helt fantastisk byliv, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Væld af virksomheder

Det første store, moderne byggeri på de tidligere havnearealer kom i 2000, da butikscentret Fisketorvet slog dørene op som et af hovedstadens største indkøbscentre med talrige butikker, spisesteder og et stort biografcenter. Siden fulgte stribevis af boligblokke og kontorer i nabolaget.

Blandt de større arbejdspladser er - foruden Pandora og Fisketorvet - mediekoncernen Aller, Handelsbanken og kosmetikvirksomheden L’Oreal. Andre arbejdspladser er revisionskæden BDO, nyhedsbureauet Bloomberg, flyselskabet Icelandair, den japanske ambassade og rederiet Scandlines, ligesom Skanska selv har kontor i kvarteret.

Lige ved Havneholmen ligger Hotel Copenhagen Island, og flere andre hoteller er beliggende inden for en radius af få hundrede meter.

Et ledigt byggefelt

Med færdiggørelsen af Pandora-hovedsædet og boligprojektet Skibbroen har Skanska kun et enkelt ledigt byggefelt tilbage i området - på nabogrunden til Skibbroen.

Her planlægger Skanska at bygge 31.000 kvm kontorer fordelt på fem-seks etager. Samlet svarer arealet til over fire fodboldbaner.

- Vi kalder projektet Cph Highline - med inspiration fra New York, hvor en nedlagt højbane er omdannet til en højt beliggende stribe park. Cph Highline får nemlig grønne tage med beplantning og udearealer, hvor man kan holde møder eller spise frokost - og samtidig nyde udsigten over området, siger Elo Alsing fra Skanska.

Gennem byudviklingen har Havneholmen bevaret et stærkt maritimt præg, påpeger Elo Alsing:

Boligerne og og de fleste kontorer har udsigt over vandet, og der ligger en del husbåde. Bydelen har desuden et havnebad, og så har København med udgravning af kanalen i området fået en helt ny ø.

brahe

Havneholmen
Havneholmen er en del af Vesterbro eller København V og ligger med Kalvebod Brygge mod nord – mod syd er naboen Enghave Brygge, den nordligste del af de nye kvarterer i Sydhavnen.
Mod vest ligger Ring 2 og banegraven ved Københavns Hovedbane – og snart også et nyt Ikea-varehus.
Mod øst ligger havneløbet og Islands Brygge.
Trafikalt bliver Havneholmen betjent af en stribe S-togslinjer ved Dybbølsbro Station; fra 2023 af den kommende Sydhavnsmetro samt af flere buslinjer og havnebussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14