23948sdkhjf

DAGENS LEDER: God ledelse kan godt betale sig

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Byggeriet mangler folk, der kan tænke på tværs af byggeprocessen og tage de udfordringer i opkøbet, som i sidste ende gør byggerierne for dyre.

Det er de såkaldte projekteringsledere, som mangler i byggeriet. De koordinerer og styrer på tværs af faggrupperne, og nu viser en ny rapport fra Bygherreforeningen, at disse problemknusere skal være en afgørende garant mod uønskede budgetoverskridelser, der bliver en større udfordring jo mere tværfaglige og komplekse byggeprojekterne bliver.

Men byggeriets parter kan ikke finde ud af at bruge projekteringslederne, og det resulterer i flere fejl og mangler i byggeprocesserne. Bygherrer og entreprenører ønsker at rådgiverne styrker området fagligt, mens rådgiverne omvendt ikke føler, at bygherrerne prioriterer området ordentlig. Så endnu engang står byggeriets parter i en situation, hvor de skyder på hinanden i stedet for at tage et medansvar.

I bund og grund handler det jo nok om en ting: prisen. Bygherrerne ønsker naturligt nok et byggeri, hvor omkostningerne er holdt nede, og derfor skæres det overflødige fra. Her kan projekteringslederne komme i fare, selvom de utvivlsom kan gøre en forskel og tjene deres egen omkostning hjem, når budgettet holdes. Og i konkurrencen mellem rådgiverne om selve projekteringsledelsen kan der være en fare for at de byder hinanden ned på ydelsen.

Men parterne bør finde fælles fodslag. For det giver både bedre og billigere byggerier i den sidste ende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109