23948sdkhjf

Erhvervsdelegation rejser til Indien

Energi-, forsynings-, og klimaministeren skal sammen med 20 danske virksomheder deltage i investerings- og erhvervskonferencen Vibrant Gujarat
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal sammen med 20 danske virksomheder til Indien for at slå et slag for energivenlige løsninger.

Ministeren og virksomhederne skal deltage i Vibrant Gujarat-konferencen, der fungerer som samlingspunkt for offentlige og private indiske aktører og giver danske virksomheder mulighed for at fremvise løsninger og kompetencer samt knytte kontakter i den indiske central- og delstatsadministration.

Konferencen, som afholdes hvert andet år, ventes at blive den hidtil største med cirka 20 ministerdelegationer. Danmark deltager i januar 2017 for første gang som partnerland.

- Det er glædeligt, at Danmark - som inviteret partnerland til denne vigtige internationale erhvervskonference - får mulighed for at fremvise danske kompetencer og løsninger og knytte kontakter til indiske myndigheder og virksomheder. Den store opbakning fra dansk erhvervsliv viser, at der er et stort potentiale og interesse for at styrke kontakterne på det vigtige indiske marked, siger Lars Chr. Lilleholt.

Man vil fra dansk side præsentere løsninger inden for energi og energieffektivitet, bæredygtig byudvikling, maritime erhverv og landbrug og fødevarer.

- Den indiske økonomi forventes at vokse betydeligt de kommende år, og Danmark og danske virksomheder har gode forudsætninger for at understøtte et bæredygtigt vækstspor inden for blandt andet vedvarende energi, energieffektivitet og smart city løsninger. Jeg deltager som regeringsrepræsentant for at understøtte erhvervslivets muligheder i Indien, siger ministeren.

Vibrant Gujarat-konferencen
• 12 lande har fået partnerstatus ved Vibrant Gujarat 2017: Danmark, Sverige, Holland, Storbritannien, Frankrig, Polen, USA, Australien, Canada, Japan, Singapore og De Forenede Arabiske Emirater.
• På konferencen i 2015, hvor Danmark deltog med en erhvervsdelegation, var der mere end to millioner besøgende.
• Indien har stigende energiproduktion, hvor rygraden af energiforsyningen pt. er kul. Indien har under premierminister Narendra Modi ambitioner om at udbygge energiforsyningen markant og dét med større andele vedvarende energi og skabe mere bæredygtige byer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156