23948sdkhjf

Divisioner i Aarsleff præsterer meget forskelligt

Mens den danske aktivitet var stigende, faldt den udenlandske. Flere datterselskaber giver udfordringer, og trækker ned i helhedsbilledet
Der har været fin aktivitet i den danske del af aktiviteterne i Aarsleff-koncernen. Det er gået bedre end de udenlandske, hvor aktiviteten er faldet. For Danmarks vedkommende ser ordrebeholdningen fin ud,

Eksempler på nytilkomne projekter i regnskabsåret er opførelse af en ny laboratorie- og logistikbygning på Bispebjerg Hospital i København, opførelse af 28.000 kvadratmeter kombineret bolig og erhverv på Thomas B. Thriges Gade i Odense samt samarbejde med Ejendomsselskabet Project Nord P/S om design, byggeplaner og budgetter for udvikling af området ved postterminalen ved Bernstorffsgade og Tietgensbroen i København med et samlet grundareal på cirka 39.000 kvadratmeter.

Derudover har Aarsleff indgået kontrakt med Banedanmark og er i gang med arbejdet med opførelsen af en ny jernbanebro over Masnedsund mellem Vordingborg og Masnedø. Alle disse projekter udføres i One Company-samarbejde, hvor eksempelvis Wicotec Kirkebjerg A/S bidrager med udførelse af teknikentrepriser, Aarsleff Rail A/S med kompetencer inden for banearbejder og Hansson & Knudsen A/S med kompetencer inden for byggeri på Fyn, i Trekantområdet og i Sønderjylland.

Dog giver flere af datterselskaberne ikke helt de resultater, der forventes.

Flere døtre performer ikke

Wicotec-Kirkebjerg har måttet nedskrive forventningerne på flere projekter, det efterhånden flerårige smertensbarn Petri & Haugsted giver stadig underskud, og det tager væsentligt længere tid at integrere Hansson & Knudsen hvis opkøb blev endeligt godkendt af konkurrencemyndighederne i løbet af året.

Her er resultaterne heller ikke tilfredsstillende. Islandske Istak, som man overtog fra den hedengangne Pihl-koncernen har haft god aktivtetet, men giver underskud.

Læs også: " Aarsleff holder skansen men tjener mindre ".

Året i Anlæg & Byggeri
Segmentresultatet (EBIT) er 248 mio. svarende til 3,4 pct. af omsætningen. Omsætningen steg med 3 pct. til 7.348 mio. Omsætningen i Danmark steg med 5 pct. til 6.357 mio., og omsætningen i udlandet faldt med 9 pct. til 991 mio.
EBIT forventedes ved regnskabsårets begyndelse at udgøre 4 pct. af omsætningen, men blev medio regnskabsåret nedjusteret til 3,5 pct.. Resultatet er påvirket af, at større tilbud enten er blevet udsat eller ikke er vundet i det forventede omfang. Anlæg & Byggeri er inde i en periode med større tilbudsomkostninger, fordi der arbejdes med ekstraordinært store tilbud med lange forberedelsesperioder.
Omsætningen i Ístak hf. udgjorde 404 mio. mod 126 mio. sidste regnskabsår, hvor selskabet indgik med virkning fra maj 2015. Omsætningen i Hansson & Knudsen A/S udgjorde 521 mio., og selskabet indgik med virkning fra januar 2016.
Ordrebeholdningen er ved udgangen af regnskabsåret på samme niveau som ordrebeholdningen ved udgangen af sidste regnskabsår.
Segmentets aktiviteter inden for byggeri er i positiv udvikling i et marked med mange projekter i udbud. Aarsleffs byggeaktiviteter i Københavnsområdet har udviklet sig stabilt over de seneste år og udgør en betydelig aktivitet. Også vest for Storebælt gennemfører Aarsleff nu byggeaktiviteter. Det sker med udgangspunkt i Per Aarsleff A/S i Aarhus og Hansson & Knudsen A/S i Odense.


Året i Fundering
Segmentresultatet (EBIT) er 129 mio. eller 7,5 pct. af omsætningen. Omsætningen steg med 4 pct. og udgjorde 1.700 mio. Omsætningen i Danmark steg med 13 pct. til 757 mio., og omsætningen i udlandet faldt med 2 % til 943 mio.
Forventningerne til segmentresultatet var ved regnskabsårets begyndelse et EBIT-niveau på 6 % af omsætningen. Medio regnskabsåret blev denne forventning opjusteret til 7 pct. og ved tredje kvartals rapportering igen justeret til 7,5 pct..
Alle selskaber i Funderingssegmentet arbejder i stigende grad sammen om yderligere at effektivisere og standardisere segmentets centrale præfabrikerede pælesystem, som har en markedsledende position. Samtidig introduceres supplerende funderingsmetoder, som opfylder ønsker om komplette leverancer tilpasset de enkelte markeders behov. Produktionen på en nyetableret pælefabrik i Sydtyskland er nu igangsat. Herefter optræder Fundering som både funderingsentreprenør og som producent af betonpæle i Danmark, Sverige, England, Polen og Tyskland.
I regnskabsåret er der i One Company-samarbejde med Ístak hf. indgået en aftale om installering af spuns og udførelse af andre funderingsarbejder i forbindelse med udvidelse af havnen i Reykjavik.


Året i Rørteknik
Segmentresultatet (EBIT) er 41 mio. eller 3 % af omsætningen. Omsætningen faldt med 9 % til 1.372 mio. Omsætningen i Danmark steg med 12 % til 463 mio., og omsætningen i udlandet faldt med 17 % til 909 mio. Rørteknik forventede ved regnskabsårets begyndelse et EBIT-niveau på 4 %, men justerede forventningerne til 3 % medio regnskabsåret og til 2,5 % efter tredje kvartal.
Rørtekniks udfordring er mere end nogensinde et kapløb om løbende effektiviseringer for at sikre konkurrencedygtighed i et marked med faldende marginer og hård konkurrence. En voksende andel af vores installationer udføres med det egenudviklede LED-udhærdningssystem. Samtidig har vi udført de første installationer med vores egenudviklede glasliner, og implementeringsplan er iværksat. Der er indgået aftale med Uponor om overtagelse af Omega-Liner®, som nu er en del af Aarsleffs produktprogram.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203