23948sdkhjf

DAGENS LEDER: En ny vej for installatører

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det går stærkt ude i landets installationsvirksomheder. I årets første seks måneder steg branchens omsætning ifølge branche- og arbejdsgiverforeningen Tekniq med 6,3 procent, mens beskæftigelsen voksede med 5,3 procent.

Stigende aktivitet betyder omvendt også, at virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft til ikke mindst at imødekomme de mere og mere teknisk svære entrepriser.

Det skaber naturligt en efterspørgsel efter uddannede installatører, og den to-årige installationsuddannelse er en af de mest svære og komplicerede at gennemføre.

Uddannelsen er fuldtid og kræver derfor, at virksomhederne er villige til at afgive deres uddannede elektrikere og vvs’ere. Og i en travl tid er det ikke alle virksomheder, som har mulighed for dette.

Branchen kom problemet lidt i forkøbet ved at udbyde installatøruddannelsen som deltidsuddannelse, og nu går University College Nordjylland (UCN) en ny vej, når den som den første i landet udbyder den to-årige installatøruddanenelse som et onlineforløb.

Spørgsmålet er selvfølgelig om de studerende får så meget tid til arbejde ved siden af fuldtidsstudiet, og så er branchen jo egentlig lige vidt. Også selvom de studerende bedre kan strukturere deres studieliv, når de ikke skal være på skolebænken hver dag. Og Tekniq er på forhånd skeptisk over for kvaliteten af uddannelsen, når den daglige kontakt mellem lærer og studerende bortfalder.

Men omvendt må uddannelsen få en chance. Kan det skabe mere kvalificeret arbejdskraft, er det den rigtige vej at gå.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094