23948sdkhjf

Effektiv logistik sender ejendom i vejret

Det stiller krav til både logistik og montage, når 29 etager højt byggeri skal opføres midt i København
En minutiøst planlagt levering og montering af porebetonplader skal bidrage til at sikre, at opførelsen af det 29 etager høje boligbyggeri, Uptown 2200, kommer til at skride hurtigt og effektivt frem.

Det er placeringen i hjertet af bydelen Ydre Nørrebro i København med tæt trafik, masser af mennesker og en anden travl byggeplads, nemlig Nørrebros kommende Metro Cityring-station, som en af de nærmeste naboer, der har gjort logistikken til en særlig udfordring, fortæller distriktschef Stephan Jonasson fra leverandøren af porebetonplader Ytong, som leverer byggepladerne til byggeriet.

- Den helt store udfordring i forbindelse med Uptown 2200 er pladsmangel. Der er næsten ingen lagerkapacitet på byggepladsen, så når vi leverer materialerne på det aftalte tidspunkt, er der bestilt krantid kort efter, så de næsten omgående kan løftes ind på etagedækkene og fordeles ud, hvor de skal bruges, siger Stephan Jonasson.

Næsten 100 meter højt

Uptown 2200-byggeriet er tegnet af arkitektvirksomheden Arkitema og indeholder 700 boliger, hvoraf de 500 er studieboliger. Det består af seks punkthuse i seks etager samt en næsten 100 meter høj boligejendom på 29 etager.

De relativt mange små lejligheder betyder, at der skal bruges mange byggeplader - nærmere bestemt 22.000 kvm. Under de trange forhold på byggepladsen ville det være en ekstrem lo­gistisk udfordring at få dem leveret i store vognlæs og dele dem op på stedet.

Ytong har for kort tid siden leveret de første materialer til de første punkthuse, som er ved at blive opført. Herefter kommer det til at gå stærkt. Stephan Jonasson anslår, at halvdelen af arbejdet på punkthusene vil være gjort omkring årsskiftet. Dermed kan montørerne være klar til at inddele det rå højhus i lejligheder, når det efter planen er klar til den arbejdsproces til foråret.

Får 700 beboere

Ud over lejlighedstårnet kommer Uptown Nørrebro til at bestå af seks punkthuse i seks til syv etager. I alt kommer studieboligkomplekset til at bestå af 500 lejligheder i størrelser varierende fra den helt lille kollegielejlighed til familie-egnede boliger til for eksempel gæsteforskere. Samlet ventes komplekset at få omkring 700 beboere. På øverste etage i højhuset indrettes en offentlig tilgængelig udsigtsplatform med udsigt over København.

Hele Uptown Nørrebro, som opføres af entreprenørvirksomheden KPC, skal stå færdigt i 2018.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11