23948sdkhjf

Aarsleff går under jorden i Skejby

Omfattende kloakfornyelse er netop igangsat under Aarhus Universitetshospital
Per Aarsleff A/S har endnu en gang vundet en kloakfornyelse under et hospital i Danmark.

Denne gang er det Aarhus Universitetshospital (AUH) i Skejby, der får udarbejdet fornyelsesplaner og strømpeforet ledningsnettet med LED-teknologi. Alectia er med som rådgiver på projektet.

Aarsleff har netop igangsat første etape i en fireårig renoveringsplan, der munder ud i et komplet renoveret ledningsnet under den ældste del af sygehuset.

Aarsleff har stor erfaring i at renovere kloakker, men på AUH måtte virksomhedens projektteam dog tænke længere ud af boksen end normalt. Arbejdet skulle nemlig udføres i de kældergange, som udgør en vigtig hovedfærdselsåre for sygehusets personale.

I stedet for at benytte de sædvanlige store tv- og spulebiler, har Aarsleff derfor fået bygget to specialdesignede elbiler oven på konstruktionen af de elbiler, som hospitalet i forvejen bruger til transport.

- På den måde undgår vi kabler og slanger på tværs i gangarealerne, fordi vi nu kan holde direkte ved den ene side af brøndene, mens trafikken passerer gnidningsfrit på den anden side, forklarer projektkonsulent Brian Højlund fra Aarsleff.

Sikkerhed for optimal drift

Med udgangspunkt i tv-inspektion udarbejder Aarsleff tilstandsvurderinger og deler efterfølgende kloakledningerne op i et skadesindeks alt efter hvilken stand de er i.

På den måde får AUH i Skejby overblik over, hvilke ledninger der skal renoveres her og nu, og hvilke ledninger der kan vente nogle år. Med fornyelsesplanerne følger en langsigtet plan for renoveringen af kloaknettet.

- Fornyelsesplanerne giver os sikkerhed for en optimal drift og sikrer samtidig, at vi ikke lige pludselig står med et nedbrudt ledningsnet under nogle af vores bygninger. Ved blandt andet at undgå de akutte driftsstop sparer vi rigtig mange penge, og vi undgår store gener for patienter og ansatte, siger Ole B. Jacobsen, der er sektionsleder ved Teknisk Afdeling på AUH i Skejby.

Aarsleff anvender strømpeforing, der er en polyesterforing, som krænges ind i eksisterende, nedslidte kloakrør og derved sparer tid og omkostninger i forhold til opgravning af eksisterende asfalterede eller flisebelagte områder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14