23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nødvendigt at efterse tekniske installationer

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Fra 1. juli næste år bliver der stillet krav om obligatorisk afprøvning af nye bygningers tekniske installationer. De tekniske installationer fylder nemlig stadig mere i moderne byggeri. Dygtige teknikentreprenører er med til at skabe intelligente bygninger, som forener bygningskomfort og design med energibesparelser og optimalt indeklima.

I takt med, at de tekniske installationer fylder stadig mere både i bygningerne og i byggebudgetterne, giver det god meninger at stille krav om, at det hele nu også fungerer efter hensigten og som planlagt. Derfor er kravet om obligatorisk afprøvning af nye bygningers installationer absolut velkomment.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), som står bag den nye ordning, burde imidlertid også lyttet til Tekniqs forslag om at indføre et obligatorisk serviceeftersyn af de tekniske installationer i bygninger.

Forsømte tekniske installationer, som måske kræver service elle reparation for at fungere optimalt, kan forringe både indeklima, energibesparelser og alle de andre fordel, som de oprindelig skulle tilføre bygningerne.

Nøjagtigt som der er krav om at få tilset gasfyr og renset skorsten, burde der derfor være krav om obligatoriske eftersyn af bygningers tekniske installationer.

Det hænger fint samme med energioptimering og fokus på et sundt indeklima.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11