23948sdkhjf

Erhvervsrettet uddannelse bliver fast tilbud

Efteruddannelsen +2 giver systematiseret viden om byggeprocesser og arkitektfagets vilkår - sammen med tegnestuerne
I mange lande er det ikke muligt at praktisere som arkitekt uden en praksisdokumentation, mens der i Danmark ikke findes krav til formalisering af den viden.

En ny uddannelse ved navn +2 imødekommer branchens udtalte behov for et efteruddannelsesforløb som på kort tid skærper unge arkitekters viden og praksiserfaring.

Arkitektfagets organisationer og skoler har arbejdet sammen i flere år for at etablere +2 uddannelsen, der er udviklet i samarbejde med flere arkitektvirksomheder.

- Uddannelsen +2 er ret enestående, fordi det giver en systematiseret viden om byggeprocesser og fagets vilkår samtidig med, at det kobler den viden til praksis gennem den enkelte arkitekts ansættelse på en tegnestue, siger Jakob Brøndsted, som er arkitekt og projektleder på +2.

Også hos en af fagets store organisationer, Danske Arkitektvirksomheder, er der opbakning:

- Uddannelsen har potentiale til at blive et samlende forum i branchen, hvor praksis og teoretisk viden udvikles på tværs af arkitektvirksomheder, til gavn for både firmaerne og den enkelte arkitekt. +2 uddannelsen supplerer arkitektuddannelsens faglige, kunstneriske og metodiske indhold, siger Lene Espersen, adm. direktør hos Danske Ark.

Hun tilføjer, at den gennem konkrete opgaver kobler teoretisk viden og praksis, så deltagerne får spejlet den viden, de får under forløbet med eksisterende projekter på tegnestuen.

Arkitektuddannelsen har savnet en overbygning, som man for eksempel ser det med britiske RIBA Part 3.

- Arkitektfaget spænder bredt, og det kræver en enorm indsats at professionaliserer sig. Derfor er det så relevant med en overbygning, hvor man rent faktisk er ude i virkeligheden og møder bygherrer og samarbejdspartnere. Der har man som ung arkitekt enormt meget brug for støtte. Og tegnestuerne har bare ikke tiden til at lave deres egne små skoler, som oplærer de unge arkitekter, påpeger Dorte Mandrup, indehaver af Dorte Mandrup Arkitekter.

Også Lene Dammand Lund, rektor på arkitektskolen i København KADK, finder det gavnligt at fremskynde en professionalisering.

- Både for virksomheden og for de unge selv. Det første hold har vist, at +2 får de unge arkitekter til at tænke i innovation af organisationsformer og forretningsmodeller, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.932