23948sdkhjf

Mindre og mellemstore kloakfirmaer tjener mere

Små- og mellemstore entreprenør- og kloakmestre inde i en positiv udvikling
Tal fra DM&E´s regnskabsanalyser viser, at de små- og mellemstore entreprenør- og kloakmestervirksomheder i brancheforeningen de seneste år har været inde i en positiv udvikling, hvor både omsætning og bundlinje stiger med tocifrede procenttal.

Danske Maskinstationer & Entreprenør udarbejder hvert år regnskabsanalyser for en lang række af brancheforeningens medlemsvirksomheder og for entreprenør- og kloakmestervirksomheder gælder, at de både vækster og tjener flere penge.

- Nøgletallene for de kloak- og entreprenørvirksomheder, som vi laver regnskabsanalyser for, viser, at virksomhederne klarer sig godt. Således steg bruttoomsætningen blandt virksomhederne fra 2014 til 2015 med 13 procent og nettoomsætningen med 10 procent, mens resultat før skat i samme periode steg med 21 procent, siger driftsøkonom i DM&E Torben Madsen.

- Det gennemsnitlige dækningsbidrag hos de analyserede virksomheder lå i 2015 på 45 procent, mens afkastningsgraden, som viser virksomhedernes evne til at forrente den samlede kapital, steg med 4 procent til i alt 15 procent, hvilket må siges at være et meget fornuftigt niveau, udtaler Torben Madsen.

På tredje år

Det er tredje år, at DM&E laver normtal alene for entreprenør- og kloakvirksomhederne. I perioden er det de samme virksomheder, der måles på, hvorfor tallene er et godt pejlemærke for branchens udvikling.

- Vi har som brancheforening og videncenter for små- og mellemstore kloak- og entreprenørvirksomheder længe haft et ønske om at få indsamlet repræsentative normtal for netop disse virksomheder. Det er vi ved at have nu, og det har stor værdi for medlemsvirksomhederne, forklarer branchedirektør i DM&E Bent Juul Jørgensen og understreger, at med de grundige regnskabsanalyser får virksomhederne stor viden om egen virksomhed og har derfra mulighed for at udvikle sig og måle sig med andre virksomheder af samme størrelse og type.

- Med det, vi har set indtil videre for 2016, ser tendensen ud til at fortsætte, og vi forventer, at også 2016 bliver et godt år for de mindre kloak- og entreprenørvirksomheder, slutter Bent Juul Jørgensen.
Læs mere om: DM&E
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109