23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Tillid og tryghed er overenskomst-stof

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Nu skal man jo altid være varsom med at bruge statistik til at få sat både fortid og fremtid i et perspektiv, så det passer til de forventninger og holdninger, man måtte have her og nu.

Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg er da også alt for klog til at hoppe på den galej, så når cheføkonomen påviser en tæt sammenhæng mellem byggebeskæftigelsen og lønudviklingen for byggeriets arbejdere fra 2005 til 2016, så står det naturligvis til troende.

Om de historiske tal nu også kan dæmpe de forventninger, som de ansatte i bygge- og anlægsbranchen og deres faglige organisationer har, når overenskomstforhandlingerne går i gang i 2017, må tiden vise.

Målet for byggeriets virksomheder er naturligvis at fortsætte en afdæmpet og rolig lønudvikling.

Hvis det skal lykkes, så skal både arbejdsgivere og arbejdstagere måske kigge mere på elementer som tryghed i ansættelsen, videre- og efteruddannelse, fleksibel arbejdstid og andre mere bløde emner end kroner og øre.

Tryghed i ansættelsen tæller højt for mange ansatte. Og for mange arbejdsgivere er det vigtigt at have gode, stabile medarbejdere, som ikke lader sig lokke væk af den første, der byder en tikrone mere i timen.

Der er stadig meget "beton" i aftaleforholdene på bygge- og anlægsområdet. Og det er ikke kun, når det gælder lønaftaler.

Tiden er moden til at få begreber som tillid og tryghed ind i overenskomsterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11