23948sdkhjf

Virtuel virkelighed grundlag for fremtidens infrastruktur

3D-modeller skabt ud fra laserscanning og fotos af eksisterende byer og landskaber vil danne grundlag i fremtidens projekter
Reality Modeling er betegnelsen for fremtidens måde at passe nye bygninger og anlæg præcist ind i de eksisterende omgivelser.

Ved at kombinere fotos taget fra blandt andet droner med laserscanninger af landskaber og bygninger er det muligt at skabe virtuelle virkelighedstro og målfaste 3D-modeller. Modellerne kan anvendes af arkitekter, ingeniører og ikke mindst entreprenører som fælles grundlag for deres projekter, både når det gælder design, konstruktion og vedligehold.

Under sin årlige konference “Year in Infrastructure", i London, om avancerede infrastruktur-projekter verden over, demonstrerede softwareleverandøren Bentley Systems, hvad firmaet betegner som et gennembrud for denne måde at arbejde på.

Det skete med softwaren ContextCapture, der kan blande forskelligt input som fotos og punktskyer fra laserscanninger og dermed skabe nøjagtige og intelligente såkaldte mesh-modeller.

Disse modeller kan rådgivere og entreprenører sammen og hver for sig bygge direkte videre på i deres arbejde.

Online-samarbejde

Samtidig annoncerede Bentley Systems nye udgaver af sine softwarefamilier til at designe, styre og vedligeholde infrastruktur som bygninger, procesanlæg, veje, jernbaner og broer.

Det gjaldt blandt andet software til et væld af forskellige former for 3D-design samt de cloudbaserede ProjectWise Connect og AssetWise Connect til henholdsvis projektstyring og vedligehold i forbindelse med projekter inden for byg og anlæg.

Bentley Systems annoncerede også en tæt alliance med det amerikanske firma Topcon med speciale i opsamling og efterfølgende anvendelse af geografiske data til entreprenørarbejde.

Under konferencen, som i år fandt sted i den britiske hovedstad, blev uddelt en række priser for særligt fremragende anvendelse af 3D-modellering og efterfølgende anvendelse af modellerne af entreprenører til konstruktion samt bygherrer til vedligehold.

I 15 af de godt 60 nominerede projekter var anvendt Reality Modeling.

Læs mere: " Banedanmark og Danfoss vinder 3D-pris ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25