23948sdkhjf

Skating og skybrudssikring i Låsby

Låsby Søpark er et unikt fondsstøttet projekt, der kombinerer motion og skybrudssikring. Det åbner søndag med fint besøg
For første gang herhjemme kombineres skybrudssikring med den populære motionsform CrossGym.

Det sker på søndag, hvor erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) er med til at åbne Låsby Søpark ved Silkeborg på søndag den 13. november.

Den naturlige træningsform er integreret direkte i de naturligt udseende regnvandsbassiner. Projektet i den lille by er så unikt, at forskellige fonde har støttet med mere end seks mio. kr.

Efter halvandet år med gravemaskiner og adgang forbudt bliver Låsby Søpark nu endelig indtaget af CrossGym’ere, motionister, skatere og familier på tur.

Søparken er den første af sin slags i Danmark. Helt konkret var det nødvendigt at få klimasikret byen med cirka 2.000 indbyggere.

Egentlig krævede det bare et par regnvandsbassiner med hegn omkring, men så opstod idéen om at bruge udgravninger til at skabe en helt ny byidentitet i Låsby.

900 ideer på borgermøde

Et kreativt borgermøde med flere hundrede borgere resulterede i knap 900 ideer. To af de gennemgående temaer var aktivt liv og muligheden for at binde byen sammen via vand. Flere fonde blev begejstrede for ideerne og valgte at støtte projektet.

- Borgernes idékatalog afspejlede et tydeligt ønske om samvær og aktivitet. CrossGym er en rigtig fin motionsform, hvor aktiv fritid kan integreres med mange forskellige brugergrupper. De mange CrossGym-elementer i Låsby Søpark kan bruges af både børn og voksne, lokale og gæster i byen. I kombination med de naturligt udformede regnvandssøer har Låsby nu noget helt særligt: Funktionel træning i et naturligt miljø, der samtidig varetager en teknisk funktion. Det er unikt, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Et skoleeksempel

Realdanias støtte til projektet er drevet af konceptet ’Byer for mennesker’, hvor byen betragtes som den fælles, levende ramme, der skal sikre liv og trivsel.

- Låsby Søpark er et skoleeksempel på de projekter, vi går ind i, hvor man tænker klimatilpasning og byudvikling sammen. Låsby er i dag sikret mod skader fra de enorme regnmængder, der strømmer ind mod byen ved kraftige regnskyl og skybrud, og samtidig har borgerne en både sjovere, sundere og smukkere bymidte. Vi er glade for at have været med til at skabe et styrket socialt liv i byen, siger Mikkel Suell Henriques, der er projektchef i Realdania.

Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyningsvirksomhed var nogle af landets første til at drive fuld borgerinddragelsesproces på klimaprojekter. Og Låsby Søpark har i høj grad også været drevet af lokalt engagement.

- Det er først og fremmest aktive borgere og lokale foreninger i Låsby, som vi skal takke for, at Låsby Søpark er blevet en realitet. Parken giver et boost til Låsby og lokalområdet. Sammen med den nye motorvej er borgernes nye park med til at sætte Låsby på landkortet og gøre byen endnu mere attraktiv for tilflyttere, siger Jørgen Gaarde, borgmester i Skanderborg Kommune (S).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157