23948sdkhjf

Sampension storshopper ungdomsboliger

Pensionsselskabet køber fem ejendomme for næsten en halv milliard kroner
Landets tredjestørste pensionsselskab, Sampension, føjer nu 543 ungdomsboliger til sin godt 15 mia. kroner store ejendomsportefølje med overtagelsen af hovedparten af boligselskabets Ungbos ungdomsboliger.

Ungdomsboligerne har kostet godt 450 mio. kroner og består af fem ejendomme i København, Roskilde og Ballerup, hvoraf de 273 lejligheder er fordelt på to ejendomme i Roskilde, 170 i København og 100 i Ballerup.

- Købet af ungdomsboligerne passer godt i vores store portefølje af udlejningsejendomme med lav risiko. Vi kan se, at der er et konstant underskud af ungdomsboliger i de store studiebyer, og selvom boligerne er huslejereguleret og har en billigere leje end normen på markedet, er det med vores langsigtede investeringsstrategi en særdeles fornuftig forretning, siger adm. direktør i Sampension Hasse Jørgensen i en pressemeddelelse.

Flere studerende

Markedet for ungdomsboliger er grundet en stor stigning i antallet af studerende i kraftig vækst, og i København og Frederiksberg er der siden 2006 kun opført godt 40.000 kvm kollegieboliger, mens antallet af studerende er steget 22.000. Det betyder, at der kun er opført boliger til cirka 1.350 studerende ud af de 22.000.

- Traditionelle ungdomsboliger har længe været et underprioriteret marked, da kommercielle ejendomsudviklere har fokuseret på dyrere boliger til et helt andet og mere velhavende segment. Eneste mulighed for mange studerende har været forældrekøb, hvilket igen har presset prisen på små lejligheder op - og vi vurderer, at presset på billige ungdomsboliger er så stort, at det næppe vil blive et problem at få en stabil lejeindtægt de næste mange år, mener Hasse Jørgensen.

Samtidig med overtagelsen af de fem boligejendomme har Sampension sikret sig en forkøbsret til Ungbos resterende seks boligejendomme i København, Aarhus, Odense og Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14